Cuma 24.05.2013

Et ve zeytine sıkı denetim geliyor

Gıda ve Tarım Bakanı Mehdi Eker, Türkiye'de kullanılan 300 civarındaki katkı maddesini incelemeye aldıklarını, gereksiz olanları tek tek yasaklayacaklarını bildirdi. Parlamentoda bazı gazetecilerle sohbet eden Eker, ekmekten sonra et ve zeytinde de bazı yasakların uygulanacağını ifade etti. Bakanlığın takibinde bu ürünlere lezzet katmak için kullanılan maddeler var. Bakan Eker, uygulamayla ilgili şu bilgileri verdi: "Mesela et ürünlerinde nitrat, nitrit ve Çin tuzu kullanılıyor. Zorunlu değilse bu maddelerin kullanımı yasaklanacak. Salça ve zeytinde de bu tür katkı maddeleri var. Bunlarla ilgili de çalışma yapıyoruz. Çalışmayla 20 katkı maddesi yasaklanacak." Ekmekte 17 farklı katkı maddesi kullanıldığına dikkat çeken Eker, "Anadolu, buğdayın anavatanı. En kaliteli ekmeği burada üretmeyi istiyoruz. Bunun ekmek endüstrisi tarafından da benimsenmesi gerekiyor. O nedenle 1 Temmuz'dan itibaren ekmekte katkı maddesi kullanılmayacak. Buğday unu, tuz, maya ve su olacak. Ekmekte 17 katkı maddesi kullanılıyordu artık kullanılmayacak" dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.