Salı 02.07.2013

Fırıncılar: Uncular da mutlaka denetlensin

Dün yürürlüğe girerek katkılı ekmek üretimine son veren Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği ve Un Tebliği fırıncılarda yeni bir polemik yarattı. Zaten yıllardır katkısız ekmek üretiklerini iddia eden birçok fırıncıya göre, asıl uncuların denetlenmesi gerekiyor. 25 yıllık fırıncı Vural Karbuz, "Madem böyle bir düzenleme var, fırınlardan da önce uncuları denetlesinler, her şey unda biter" dedi. Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu Başkanı Erhan Özmen, yeni uygulamayla unun ve ekmeğin her evresinin sağlık kodlarına sahip olacağını belirtti.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.