Cuma 30.08.2013

Eti, Konya'da sudan % 40 tasarruf etti

Yanlış tarımsal sulama nedeniyle yeraltındaki tatlı su kaynaklarını kaybetmek üzere olan Konya alarmda. Türkiye'nin tahıl ambarında tarımda kullanılan ruhsatlı kuyular her yıl biraz daha derine inerek bölgedeki bitki varlığının geleceğini tehlikeye atıyor. Eskişehir merkezli gıda üreticisi Eti'nin altı yıl önce Dünya Doğayı Koruma Vakfı'yla (WWF) başlattığı "İklime Uyum Seferberliği" projesi bu tehlikeyi önlemek için "örnek kasaba" uygulaması başlattı. Konya Kapalı Havzası'nda su kaynaklarının akılcı kullanılması amacıyla Oğuzeli kasabası pilot bölge seçildi. Modern sulama sistemlerini çiftçiyle tanıştıran proje kapsamında 6 tarlada yüzde 40 daha az su kullanılarak, hasatta yüzde 25'lik verim elde edildi. Eti İcra Kurulu Başkanı Hakan Polatoğlu, "Ülkemiz ciddi tehdit altında. Konya'da su kaynaklarının akılcı kullanımını teşvik etmek istiyoruz" dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.