Çarşamba 04.09.2013 00:00

Balık fiyatları düştü

Su ürünlerinde av yasağının sona ermesiyle 1 Eylül'de "Vira Bismillah" diyerek denize açılan balıkçılar, ilk gün umduğunu bulamayınca palamut tanesi 12, sardalya ve istavrit ise kilosu 10 liradan sofralara geldi. Balıkçıların, balıkların yerini belirlemesi ve daha fazla deniz ürünüyle kıyıya gelmeleriyle palamutun tanesi 8, sardalya ve istavritin kilosu 5 liraya geriledi.

Bandırma'da yurt içi ve dışı pazara balık sunan bir firmanın perakende satış müdürü Sezgin Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin balıkçılık konusunda önde gelen bölgelerden olduğunu söyledi.
Çok sayıda gırgır ile küçük balıkçı teknelerinin sabırsızlıkla beklediği 1 Eylül'de "Vira Bismillah" diyerek denize açıldığını dile getiren Acar, ilk gün denizden umulan kadar balık çıkmadığını anlattı. Bunun balıkçıların, balıkların yerini henüz belirleyememesinden kaynaklandığını vurgulayan Acar, şöyle devam etti:
"İlk gün balık biraz az tutuldu. Bu yüzden de fiyatlar yüksek oldu. Balık az ve 1 Eylül'ü balıkçılar kadar bekleyen vatandaşların talebi, fiyatların yükselmesine yol açtı. İlk gün palamutun tanesi 12, hamsi, sardalya ve istavritin kilosu 10 liradan satıldı. Bir iki gün sonra balıkların meraları tespit edildi. Balıkçılar, üçüncü gün daha fazla balıkla kıyıya geldiler. Böyle olunca palamutun tanesi 8, sardalya ve istavritin kilosu 5 liraya kadar geriledi. Hamsi halen az çıkıyor ve kilosu 10 liradan satılıyor."
Acar, deniz suyunun sıcak olması nedeniyle balıkların dağınık halde bulunduğunu belirterek, "Bu da henüz istenilen düzeyde balık yakalanmasını önlüyor. Deniz suyu biraz soğusa balıklar bir araya toplanacak ve daha fazla ağlara takılacaklar" dedi.
Şu anda palamut, sardalya ve istavritin bol miktarda çıktığını dile getiren Acar, bu yıl balıkta bolluk beklendiğini, özellikle ekim ayından itibaren deniz suyunun soğumasıyla, daha fazla deniz ürünü çıkacağını ve fiyatların düşeceğini söyledi. Acar, balık severlere, yağlı balık olan palamut ve sardalyayı ızgara, istavrit ve hamsiyi tavada pişirerek yemelerini önererek, ekim ayından itibaren hamsinin de ızgarasının güzel olacağını kaydetti.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.