Diyanet: Kredi kartıyla altın satılmaz
BDDK kredi kartıyla altın alınmasına yasak getirmeyi düşünürken, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan açıklama geldi. Bir esnafın sorusu üzerine kurum, kredi kartı ile altın satışının caiz olmadığı hükmüne vardı
VERESİYE FAİZE DÖNÜŞÜR
Sarf akdinde bedellerin peşin olması gerektiğini belirten Din İşleri Yüksek Kurulu açıklamasında, "Aksi takdirde yani, bedellerden birinin veresiye olması halinde yapılan işlem faize (nesie ribasına) dönüşür. Buna göre altının, vade farkı uygulanmasa bile veresiye olarak satılması faiz olacağından caiz değildir" dedi. Kurul açıklamasında Hz. Peygamber'in de sözlerine yer verdi.
Bedel hesaba anında geçmeli
Kurulun açıklamasında şöyle denildi: "Altının kredi kartıyla satışı konusunda farklı görüşler ileri sürülebilir. Kart sahibi olan kurumun (bankanın), kredi kartı ile yapılan satıştan doğan borcu, anında peşin (online) olarak kuyumcunun hesabına yatırması halinde, yapılan alışverişin sahih olacağı, dolayısıyla burada nesie (veresiye) ribasının söz konusu olmayacağı söylenebilir. Altın bedelinin anında satıcının hesabına geçilmeyip daha sonra ödenmesi durumunda yukarıda belirtilen, sarf akdi şartına riayet edilmediği ve altının para ile veresiye satışı söz konusu olduğu için caiz olmaz."
EN SON HABERLER
- 1 Bakan Göktaş, ilk "Nefes Merkezi"nin açılışını yaptı
- 2 Yeryüzünde barış, uzayda barış! 77. Uluslararası Uzay Kongresi'ne rekor katılım
- 3 AKARYAKIT FİYATLARI SON DAKİKA! Benzine indirim geldi: Motorin ne kadar oldu? İşte 11 Ekim akaryakıt fiyatları
- 4 Antalya turizminde hızlı yükseliş: 9 ayda 12 milyonu aşkın ziyaretçi
- 5 Küçük esnaf, çiftçi, şirket sahipleri dikkat! Zorunlu hale geldi, Resmi Gazete'de yayımlandı: İşte elektronik tebligat tüm detaylar..
- 6 ABD ve Rusya akaryakıtta anlaştı
- 7 Tren yolcusunun açık bilet hakkı değişti: Süre yarıya indi
- 8 Şirketlere kur farkı zararı kolaylığı
- 9 Akkuyu’da yangın tatbikatı
- 10 SON DAKİKA | MASAK, fonlardan çıkan paranın izinde! 187 milyara bloke: Hesaplar donduruldu yurtdışı yasağı konuldu