Giriş Tarihi: 15.6.2014

Salçayı "ev tipi" diye satmak yasak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın uzun süredir çalışmalarını sürdürdüğü "Türk Gıda Kodeksi Salça ve Püre Tebliği" önceki gün Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, salçaların diğer ürünlere üstünlük sağlayacak şekilde, "özel", "geleneksel", "yöresel", "ev tipi", "köy tipi" gibi etiketlerle satılması yasaklandı. Salçalarda yüzde 14 düzeyine kadar çıkabilen tuz oranı ise yüzde 5 ile sınırlandırıldı. Tebliğ ile şimdiye kadar dikey bir mevzuatları bulunmaması nedeniyle TSE standartları baz alınan salçalarda, ilk kez doğrudan standartlar belirlenmiş oldu. Gıda işletmecileri, 1 Ocak 2015'e kadar tebliğ hükümlerine uymak zorunda olacak. Söz konusu işletmeciler tarafından piyasaya arz edilen ürünler, 1 Temmuz 2016'ya kadar piyasada bulunabilecek.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.