Pazartesi 16.06.2014 00:00
Son Güncelleme: Pazartesi 16.06.2014 11:39

Baklavada fıstık yerine maydanoz

Artan maliyetleri fiyatlara yansıtamayan üreticiler merdiven altı üretim yapanlardan yana dertli.

Kurumsal baklava üreticileri, baklavanın vazgeçilmezi olan ceviz ve Antep fıstığı yerine kurutulmuş maydanoz, bezelye, kilosu 1.5 lira olan yer fıstığı kullandıklarını belirtiyor. Saray Tatlıcısı Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Avlukyarı, antep fıstığının 35 liradan 120 liraya yükseldiğini belirterek, "16 lira olan fındık şu anda 40 TL. Un ise 3 ay önce 35-40 liraydı. Şimdi 50 kiloluk torba fiyatı 150 TL" dedi.

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPMALI

Yakup Avlukyarı, Tarım Bakanlığı'nın, bir an önce bu maliyetleri aşağı çekme adına ithalat yapacağı yönünde bir açıklamada bulunmasını istedi.

YEŞİL TAHTA BOYASI VAR

Avlukyarı "Ülkemizin 2 yıllık ihtiyacı fındık depolarda. Kilosu 1,5 lira olan yer fıstığı, Antep fıstık niyetine yeşil tahta boyası katılarak kullanılıyor. Kurutulmuş maydanoz toz haline getiriliyor. Bezelyeler çekilerek Antep fıstığı yerine baklavaya katılıyor" diye konuştu.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.