IMF'ye rakip banka geliyor
BRICS ülkeleri, IMF'e rakip bir bankanın kuruluşu konusunda anlaştı. Bankanın merkezinin Şanghay’da olması planlanıyor.
Bankanın Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu'na (IMF) alternatif olması öngörülüyor. Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, bankanın merkezinin Şanghay'da olacağını söyledi.
Hindistan'ın bankanın başkanlığını yürüten ilk ülke olması gerektiğini kaydeden Rousseff, bankanın başlangıç sermayesinin 50 milyar dolar olacağını ve bu meblağın üye ülkelerce eşit olarak paylaşılacağını ifade etti.
BRICS, bu beş ülkenin İngilizce isimlerinin baş harflerinden oluşuyor. Coğrafi açıdan yerkürenin yüzde 26'sını meydana getiren 5 ülke, nüfus olarak da dünyanın yarısını temsil ediyor.
BRICS liderleri, çarşamba günü başkent Brasilia'da Güney Amerika hükümet ve devlet başkanlarıyla bir araya gelecek.
EN SON HABERLER
- 1 ASGARİ ÜCRET ZAMMI SON DAKİKA | Yüzde 14'lük ek zam masada! İşte kulislerde konuşulan rakam
- 2 MEMUR MAAŞ ZAMMI 2025 | Yüzde 6'lık enflasyon farkı cepte! İşte meslek meslek ayrıntılı hesaplama
- 3 Merkezi Kayıt Kuruluşu // İLAN
- 4 EMEKLİ MAAŞ ZAMMI 2026 | 16.811, 17.000, 18.000 TL alanlar için zam + refah payı tablosu
- 5 ATM'den tek seferde 50 bin TL para çekilebilecek! Bankalar limiti iki yolla yeniden belirliyor
- 6 BDDK, katılım esaslarına ilişkin usul ve esasları düzenledi
- 7 Bakan Uraloğlu açıkladı: Alanya Doğu Çevre Yolu'nun bir kısmını hizmete açacak
- 8 Genel sağlık sigortasında prim oranı artışı Resmi Gazete'de
- 9 Dünya Bankasından gençlere 350 milyon avroluk eğitim desteği
- 10 TCMB açıkladı: Net UYP açığı belli oldu