Çölyak dostu Kirpi Avrupa yolunda
Kendisi de çölyak hastası olan Kirpi Cafe'nin sahibi Dınız, 4 katlı mutfağının bir katını glütensiz ürüne ayırdı. Kafeye ilgi büyük olunca yabancı fonlardan ortaklık teklifleri gelmeye başladı
HER 144 KİŞİDEN BİRİ ÇÖLYAK
Araştırmalara göre Türkiye'de her 144 kişiden birinin çölyak hastası olduğunu ve bunun da yaklaşık 500 bin kişiyi bulduğunu vurgulayan Dınız, tespit edilmiş vakanın ise 40-50 binlerde olduğunu aktardı. Çölyak hastalarının en büyük sıkıntısının dışarıda yemek yiyememek olduğunu söyleyen Dınız, pazarın da gelişmeye başladığını kaydetti. Dınız, "Bu pazarda bilinçli olmak çok önemli. Normal bir menüyle bir çölyak menüsü aynı mutfakta hazırlanamaz. Havadaki glüten tozu bile çölyak menüsünü bozar. Bunun için özel steril mutfaklar gerekir. Aynı zamanda menü için mutlaka bir uzman hekim desteği almak zorundasınız" diye konuştu.
2015 SONRASINDA ANADOLU'DA OLACAK
Yaklaşık 10 yıl önce kurulan Kirpi Cafe'nin İstanbul Anadolu Yakası'nda 6 şubesi bulunuyor. Sektörde yavaş ama emin adımlar ilerlediklerini dile getiren Dınız, "Şimdiye kadar Anadolu Yakası'nda büyüdük. 2015'te Avrupa Yakası'nda 2 şube açacağız" dedi. 2015 sonrası İstanbul dışına da Kirpi Cafe açaçaklarını vurgulayan Dınız, İzmir, Ankara ve Adana'ya yoğunlaştıklarını aktardı.
EN SON HABERLER
- 1 Lila Kağıt ve Koton, Halka Arz Ediliyor
- 2 T.C. İSTANBUL ANADOLU 62. ASLİYE CEZA MAHKEMESİNDEN
- 3 T.C. ALANYA 1. (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU
- 4 KOCAELİ 1. ASLİYE TİCARET MAHKEMESİNDEN
- 5 İSTANBUL 33. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDEN
- 6 T.C. HAYRABOLU İCRA DAİRESİ
- 7 T.C. İSTANBUL 12. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDEN / BAŞKANLIĞINDAN
- 8 KAT KARŞILIĞI İNŞAAT YAPTIRILACAKTIR
- 9 KASTAMONU ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İL MÜDÜRLÜĞÜ MİLLİ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜNDEN
- 10 T.C. CİHANBEYLİ ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDEN