Mehmetçiğin botu 300 gram hafifledi
Mehmetçikte "klimalı" bot dönemi başladı. Kara Kuvvetleri bünyesindeki askerlere haki renkli yeni botlar dağıtıldı. Yüksek teknolojiye sahip olan botlar 300 gram hafifledi
MOĞOLİSTAN DA SEÇTİ
Başta İngiliz ordusu olmak üzere birçok ülkenin askeri botunu üreten YDS'nin ileri teknoloji yeni botları eski botlara göre farklı sıcaklıkta ve soğuklukta kullanılabiliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne özel olarak üretilen botlar ayrıca Rus ve Azeri ordusunun da tercihi oldu. Yeni bir anlaşmanın ardından Moğolistan ordusu da Türk firmasını seçti. Böylece bir Türk firmasının ürettiği ürünler dünyanın önde gelen orduları tarafından tercih edilmiş oldu.
SPOR AYAKKABISI RAHATLIĞI SAĞLIYOR
Yeni botların içinde bulunan yalıtım özelliği sayesinde botlar yazın serin, kışın ise sıcak tutacak. Kara Kuvvetleri'nde uzun yıllar kullanılan siyah botların ağırlığı 2 kiloydu. Yeni botlarda ağırlık 300 gram azaltıldı. Botların ağırlığındaki bu azalma askerin hızını artıracak. İç taban teknolojisi sayesinde spor ayakkabısı rahatlığında olan yeni botlar yaz ve kış sürekli olarak kullanılabilecek. Nanoteknoloji ürünü, askeri kamuflajla uyumlu haki renkli botlardan Kara Kuvvetleri memnun kalırsa, ihalenin ikinci aşaması gerçekleşecek.
EN SON HABERLER
- 1 2027 kurum bütçeleri açıklandı: BTK'ya 70 milyar lira ayrıldı
- 2 SON DAKİKA! Bakan Şimşek'ten fon tasfiyesi açıklaması: Nihai ödemeler pay oranına göre yapılacak
- 3 İstanbul Havalimanı 'dünyanın en iyisi' seçildi
- 4 EMEKLİ MAAŞI SON DAKİKA I Yüksek emekli maaşı için 5 formül: SSK, Bağkur emeklisi dikkat!
- 5 S&P'den Türkiye analizi: TL'ye güven dirençli
- 6 Fed'den bir değil çifte faiz artışı yolda! Dev bankalar ayrıştı... İşte 13 kurumun tahminleri
- 7 Türkiye'nin yurt dışı varlıkları 445,2 milyar dolara yükseldi! TCMB net UYP verilerini açıkladı
- 8 TÜİK açıkladı: Yurt dışı üretici fiyatları eylülde arttı
- 9 Rekor üstüne rekor kırıyordu! Kırmızı metal için sert düşüş uyarısı
- 10 Resmi Gazete'de yayımlandı: "Yarısı Bizden" desteğinde süre uzatıldı: İşte yeni tarih...