Kırmızı et üretimi azaldı
Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi, bu yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,9 azalarak 202 bin 530 ton oldu.
Buna göre, kırmızı et üretimi, üçüncü çeyrekte 202 bin 530 ton oldu. Üretim, bir önceki döneme göre yüzde 7,3, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 1,9 azaldı.
Söz konusu dönemde, kırmızı et üretiminin 175 bin 353 ton sığır eti, 21 bin 631 ton koyun eti, 5 bin 405 tonunu keçi eti, 141 tonunu manda eti oluşturdu.
Sığır eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 7,6, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,4 azalış kaydetti. Koyun eti üretimi de bir önceki çeyreğe göre yüzde 7,8, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18,1 azaldı.
EN SON HABERLER
- 1 Tarımsal atıklar katma değerli ürünlere dönüşüyor
- 2 Çoban bulunamıyor! Maaşı ise dudak uçuklatıyor...
- 3 T10X zirveyi bırakmadı! Satılan her 2 elektrikli otomobilden 1'i Togg oldu
- 4 Doğal gaz depoları yenilenebilir kaynaklarla çalışıyor
- 5 GİB: Kurumlar vergisi beyannamesi için yarın son gün
- 6 Hazine yarın iki ihale düzenleyecek
- 7 Memura disiplin affı
- 8 SON DAKİKA: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Enflasyonun ateşi yaz aylarında düşecek
- 9 Memur olmak isteyenler dikkat! 20 kamu kurumu 37.262 personel alımı yapacak
- 10 Aile Destek Merkezlerinden yaklaşık 140 bin kişi yararlandı