Salı 09.12.2014 00:00

Soğuk hava balık fiyatlarını ikiye katladı

Yağmur ve soğuk hava balık fiyatlarını 2 kat artırdı.

Mersin Balıkçılar Derneği Başkanı Ömer Faruk Polat, "10 gün önce barbunya 5 ile 7 TL iken şimdi 12-15 TL arasında seyrediyor" dedi. 1 Eylül'de küçük tekneler, 15 Eylül'de büyük tekneler için av yasağının sona ermesi balık çeşitlerini artırmıştı. Mersin'de balıkçı ağlarına çok sayıda balık takılması hem balıkçıları hem de vatandaşları sevindirmişti. Balıkların bol olması vatandaşları balıklara yöneltmişti. Ancak son günlerde yağan yağmur ve soğuk havalar denizden balık çıkmamasına neden olunca, balık fiyatları birden 2 kat arttı. Çıkan balıklar ve balık fiyatları ile ilgili İHA muhabirine konuşan Mersin Balıkçılar Derneği Başkanı Ömer Faruk Polat, sezona çok iyi başladıklarını ancak son günlerde soğuk hava ve yağmurlardan dolayı balık çıkmadığını söyledi. Şu anda dışarıdan Mersin'e hamsi takviyesi geldiğini kaydeden Polat, "Hamsi fiyatları 5 ile 7 TL arasında değişiyor. Diğer Mersin'de çıkan balıklarımız özellikle barbunya, mercan, çipura, istavrit, sardalye bunlar şu an bollukta. Havaların biraz sert gitmesiyle fiyatlarda ister istemez bir oynama oldu. Bundan 10 gün önce sattığımız barbunyanın fiyatı 5 ile 7 TL arasında iken şimdi 12-15 TL arasında seyrediyor. Gümüş balığı 15-16 TL arasında değişiyor. İşte havaların düzelmesiyle inşallah fiyatların biraz daha aşağı düşmesini bekliyoruz. Temennimiz havaların düzgün gitmesi" diye konuştu.
"HAVALAR ELVERİŞLİ OLDUĞU ZAMAN BALIKTA BİR SIKINTIMIZ OLMUYOR"

Şu anda çipura, levrek, barbunya, hamsi ve gümüşün en çok çıkan balıklar olduğunu belirten Polat, "Müşteri sayımız gayet iyi. Artık vatandaşlarımız marketlere fazla ağırlık vermemeye başladılar. Gerçekten balık pazarında güzel balıklarımız bulunması, fiyatların daha düşük olması halkı buraya çekmeye başladı. Temennimiz de inşallah böyle devam eder. Bizim ülkemizde balık kültürü çok zayıf. Biz isteriz ki en azından ilkokul kitaplarında bu balık ne zaman yeniliyor, balığın neye faydası var, balık nasıl kızartılır, balığı hangi ayda yemek gerekiyor. Doktorların da bunu önermesi gerekiyor. Bu işler bizlerin veya medyanın yayınıyla değil doktorların önermesi lazım. Özellikle sağlam insanların balığı fazla yemesi lazım. Balık vücutta bir depolama yapıyor herhangi bir hastalık olduğu zaman o devreye giriyor. Bunları çocuklarımıza anlatmamız lazım. Havalar elverişli olduğu zaman balıkta bir sıkıntımız olmuyor. Havalar bozunca orada bir sıkıntı oluyor fiyatlar ister istemez oynuyor. Şu anda Mersin'imizde istediğimiz kadar balık çıkıyor" şeklinde konuştu.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.