Son Güncelleme: Çarşamba 17.12.2014
Nano-gübreyle hasat kaybına son
Tarımda yıllık yaklaşık 1 milyon TL'ye mal olan hasat kaybı, nano-gübreyle önlenecek. Ankara Üniversitesi'nin geliştirdiği gübre, sararan bitkileri yeniden yeşertiyor
LABORATUVAR KURULACAK
Nano-gübre Ankara Üniversitesi'nin serasında yetiştirilen yer fıstığı ve mısır bitkilerinde denendi. Tarlada ise elma ve ayva fidanları ile çilekte uygulandı. Deneyler sonrasında demir kaybına bağlı sararan yaprakların yeniden yeşerdiği görüldü. Fidanlara demir takviyesi yapıldıktan sonra sarı yapraklar yeşile dönüştü. Ayrıca çilek, armut, sedir çamı, Japon gülü ve Isparta gülü gibi demir klorozu gösteren bitkilere de aynı uygulama yapılarak sararmanın önüne geçildiği görüldü. Projenin geliştirilmesi için Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü'nde Nano-Gübre Ar-Ge Laboratuvarı için TÜBİTAK'a başvuru yapıldı.
EN SON HABERLER
- 1 İstanbul-Sivas arası YHT seferleri başladı
- 2 Kredi notu yükseltildi! Uluslararası derecelendirme kuruluşundan Flaş karar: Türkiye ekonomisi güven tazeledi!
- 3 Arnavutköy Emlak Konut GYO-THY kura sonuçları canlı yayında belli oluyor! İşte isim isim o liste
- 4 "Karayolları ulaşım yatırımlarının lokomotifidir"
- 5 SON DAKİKA: Bakan Işıkhan duyurdu! 81 ilaç geri ödeme listesine alındı
- 6 Akaryakıt fiyatları için yeni karar! Resmi Gazete'de yayımlandı: 15 Mayıs itibariyle geçerli olacak
- 7 Emeklinin 4 aylık zam oranı tek tek hesaplandı! İşte o tablo
- 8 SON DAKİKA: Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan yanacak! Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu
- 9 S&P, Türkiye’nin kredi notunu yükseltti
- 10 Bakan Yumaklı duyurdu! Tarımsal destek ödemeleri başlıyor