Genç veliahtlardan Aristo açılımı
Türkiye'nin önde gelen holdinglerinin veliahtları Kerem Kamışlı ve Cem Garih'in kurduğu Yenibirlider Derneği bu yıl 50 kuruluşa lider adayı gençler yerleştirecek. Kamışlı, "Aristo'nun Lyceum'unu örnek aldık" diyor

125 GENCE STAJ SAĞLADI
Yenibirlider Derneği, 35 yaş altındaki üniversite öğrencileri ve genç profesyoneller arasından iş dünyası ağırlıkta olmak üzere spordan sanata birçok alanda liderler yetiştirmeyi hedefliyor. Toplumsal kalkınmaya aktif olarak katılmayı öğreten bir 'ekol okul' ortaya çıkarmak istediklerini anlatan Kamışlı, geçen yıl 125 genci önemli şirketlere stajyer olarak gönderdiklerini vurguluyor. Bu yıl ise 30'u özel sektörden 50 kuruluşa 160 lider adayı yerleştirme planı var. Elemeyi geçen adaylar Boğaziçi Üniversitesi'nde 6 ay eğitim görecek.
Şirketlerden
YILDA 15 BİN TL
Yeni Birlider Derneği'nin tüm finansal hareketleri KPMG tarafından denetleniyor. Kerem Kamışlı, sistemin finansal işleyişini şöyle anlatıyor: "Sisteme dahil olan kuruluşlara üniversite mezunu, yetenekli gençleri sunuyoruz. Zaten potansiyeli yüksek olan bu gençler Boğaziçi Üniversitesi'nden eğitim alıyor, iş dünyasının önde gelen isimlerinden tüyoları ceplerine koyuyor. Bu şirketlerde çalışan mentorların takibinde önemli deneyimler ediniyorlar. Onlara üstün nitelikli elemanlar gönderiyoruz. Onlar da yılda 15 bin liralık bir ödemeyle sistemi finanse ediyor. Bu bütçe şimdilik tüm operasyonel giderlerimizi karşılıyor."
'TÜRKİYE ENTELEKTÜEL HUB OLSUN'
Kamışlı, "Bu yapının bağımsız bir ekol olmasını istiyoruz. Buradan çıkan gençlerin toplumda başarılı lider adayları, karar vericiler olarak algılanmaları ve Türkiye'nin entelektüel hub olması en büyük arzumuz" diyor. Yenibirlider Derneği Başkanı Tanya Hazal Kaysoydu da geçen yıl eğitimlerle 120 bin öğrenciye ulaştıklarını belirtiyor.
EN SON HABERLER
- 1 Rekabet Kurulu bazı devralma başvurularına onay verdi
- 2 Ticaret Bakanlığı, ABD'nin yeni gümrük vergilerinde Türkiye'nin pozitif ayrıştığına işaret etti
- 3 Türkiye Sigorta'dan "2025 Aile Yılı"na özel kampanyalar
- 4 Hatay'da 68 bin 406 konut teslim edildi! Bakan Kurum açıkladı: Biz susacağız eserlerimiz konuşacak
- 5 İstanbul-Halep uçuşları yeniden başladı
- 6 Bakan Yumaklı: 2,5 milyon doz aşıyı sahaya göndereceğiz
- 7 Gayrimenkul sertifikası bilgilendirme tırı İstanbul meydanlarında! Vatandaşlarla buluşma başladı...
- 8 Salam diye domuz eti yedirdiler! Bakanlık o listeyi yayımladı: Bu markalara dikkat...
- 9 AJet, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Cenevre'ye uçuş başlattı
- 10 2,2 milyar lira tasarruf sağlanacak! Bakan Uraloğlu açıkladı