Türkiye giderek zenginleşiyor dışarıda yemek yeme artıyor
Restoran sayısını ve ciroyu ikiye katlamayı hedefleyen Kasap Döner, ABD'de de şube açacak. Şirketin patronu Sarıtaş, "Toplum zenginleştiği için dışarıda daha çok yemek yeniliyor" dedi
ŞUBE SAYISI 50'YE ÇIKACAK
Sarıtaş Et'in bir yatırımı olarak 2010'da faaliyete geçen Global Restoran, Kasap Döner ve Güzel Köylü'den sonra yeni markası İki Satır'ı geçen ay hizmete açtı. Global Restoran Yatırımları Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Sarıtaş, Kasap Döner'in 30 mağazasıyla faaliyet gösterdiğini, 5'inin de yakında açılacağını söyledi. Target Group Index'in 19 şehirde gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Kasap Döner'in, tercih edilirlikte 20 marka içinde yüzde 8 pay ile 5'inci sırada yer aldığı bilgisini paylaşan Sarıtaş, Lefkoşe ve Bakü'de yakında şube açacaklarını kaydetti. 2015 sonuna kadar 50 şubeye ulaşmayı hedeflediklerini belirten Emrah Sarıtaş, bu yılın ortalarında ise Manhattan'da şubelerinin hizmete açacağını belirtti.
Global Restoran Yatırımları olarak 2014 yılını toplam 30 restoran ve 50 milyon TL ciro ile kapattık. İkiSatır'ı yılsonu itibarıyla Bursa Kent Meydanı, Viaport ve Bağdat Caddesi'ne taşıyacağız. Ardından da hedefimiz Türkiye'nin tüm marka caddeleri ve AVM'leri olacak.
Fikir babası ortağımız Abdullah Süngü, 'Gelin bu işi yapalım' dedi. Kuzenim Eser, Abdullah ve ben bu işi başlattık.
Şirketimizin ismi Global Restaurant Yatırımları. İsmi de vizyonunu ortaya koyuyor aslında. Proteinin her alanında bir şeyler söylemek istiyoruz. Kasap Döner'de et döner, Köylü Güzeli'nde tavuk döner, İkiSatır'da ızgara etin her alanıyla ilgili sözümüz var. Bunu herkesin ulaşabileceği fiyatlarla söylemek istiyoruz. En iyi ürünü makul fiyatlarla satmayı hedefliyoruz. 2015'te ciro ve restoran sayısı da ikiye katlanacak.
Gastronomi pazarı 10 yıl içinde 6 misli büyüyecek. Bu yüzden de sektöre ilgi çok fazla.
PAZAR BÜYÜYOR VE CANLANIYOR
Türkiye'de dışarıda yemek yeme oranı eskiden çok düşüktü ama bu son yıllarda değişti. Çok sayıda restoran açılıyor ve bunlar genel de başarılı oluyor. Ayrıca yatırımcıların da ilgisi artıyor bu restoranlara. Bu pazarın büyüdüğü ve canlandığı anlamına geliyor. Bizim milletimizin yeme-içme alışkanlığı değişti, dışarıda daha çok yemek yiyiyoruz artık. Kabul etseniz de etmeseniz de toplum zenginleşti. Dışarıda yemek bir keyif ve ihtiyaç oldu.
2015 YILINDAN DA UMUTLUYUM
Sektörümüz açısından 2015'i olumlu görüyorum. İnsanlar gitgide keyife yöneliyor. Bireysel zevk ve ihtiyaçlarına önem veriyorlar. 2014 hedefimizi tutturduk, hatta üzerine bile çıktık. Bu yıl da ekonominin olumlu seyrini koruyacağını ve bizim de iki kat büyüyeceğimizi düşünüyorum. 2014 için çok kötü senaryolar çizilmişti fakat öyle olmadı. Biz ciddi bir büyüme yakaladık. 2015 yılından da bu anlamda umutluyum.
EN SON HABERLER
- 1 SON DAKİKA | Petrol kar satışlarıyla geriledi: ABD rezervlerini devreye sokmuştu: İşte petrol piyasalarında son gelişmeler...
- 2 SON DAKİKA | Altın 3 ayın dibinde: Fiyatlar neden düşüyor? Kapalı Çarşı'da gram altın ne kadar oldu?
- 3 SON DAKİKA | Emekliye 26 bin TL! Yeni emekli maaşı hesabı: İşte milyonlara maaş tablosu...
- 4 Gümüş fiyatlarında bir yıl sonra ilk! UBS'den şaşırtan tahmin geldi
- 5 Bakan Işıkhan: Tüm çalışanların haklarını korumaya devam edeceğiz
- 6 Turistik Doğu Ekspresi bilet satışları ne zaman başlayacak? Bakan Uraloğlu açıkladı
- 7 Elektrik üretiminin yüzde 70,3'ü yerli kaynaklardan! Bakan Bayraktar açıkladı: Dışa bağımlılığımız yüzde 30'un altında
- 8 Vergi dairelerinde robotik dönem! Bakan Şimşek: Kamu kaynaklarının verimli kullanılması hedefleniyor
- 9 Tarihi Ani Köprüsü restore ediliyor!
- 10 Değerli metallerde sert kayıp! Altın ve gümüş fiyatları düşüşe geçti