Tükenen meslekler arasına bir yenisi eklendi
Gıda sektörünün vazgeçilmezi olan değirmenler bir bir kapanırken, kapanmayanlar ise ayakta durmakta zorlanıyor.
Tarladan buğday, mercimek gibi hububatların hasat edilmesiyle değirmenlerde artan yoğunluk, artık yerini sakinliğe bıraktı.
Adıyaman'da 45 yıldan beri değirmencilik yapan Osman Çelik, kendisinin de diğer değirmenciler gibi bırakmayı düşündüğünü ancak borcundan dolayı bırakamadığını belirtiyor.
Osman Çelik, bundan 15-20 yıl önce günlük bir tona kadar değirmende un, simit, dövme, bulgur, mercimek ve yarma çektiklerini ancak şimdi günde 1 torba geldiğinde şükrettiklerini ifade etti.
Osman Çelik, "Ben 45 yıldan beri bu işi yapıyorum. Önceden değirmendeki hububatın haddi hesabı yoktu. Günde 1 tona kadar iş yapıyorduk. O dönem paraya para demiyorduk. Şimdi ise günde 50 ile 100 kilo arasında bulgur gelirse şükrediyoruz. Kilosunu 150 kuruştan çektiğimiz bulgurdan günlük ortalama 15 TL kazanıyoruz. Bu kazandığımız para ise vergi, elektrik ve suya gidiyor. Borcum olmasa bu işi bırakacağım. Artık yaşımdan dolayı başka işlerde yapamıyorum.
İnsanlar artık her şeyi hazır alıyor. Markette un, bulgur, simit, salça her şey hazır satılıyor. İnsanlar artık bulgur kaynatmıyor. İnsanlarımız hazır üründen almayı tercih ediyor dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Dev kruvaziyer Bodrum’a 283 yolcuyla geldi
- 2 Rekabet Kurulu'ndan META'ya ceza! 300 milyon TL'yi aşkın...
- 3 Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın ithalatı açıklaması
- 4 Dev projeye Türk imzası! Dünyada bir ilk
- 5 Yeni teşvik programı geliyor! Bakan Kacır açıkladı: Türkiye yatırım merkezi olacak
- 6 Bakan Bayraktar Cezayirli mevkidaşı Arkab ile telefonda görüştü
- 7 SON DAKİKA: Erken davran ikramiye ödemesini kaçırma: O tarihe ve saate dikkat! Kimler alabiliyor?
- 8 Merkez Bankası Nisan Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu yayınlandı
- 9 İnşaat malzemesi sanayi üretimi arttı
- 10 Otomotiv ihracatı Nisan ayında yüzde 2 arttı