Giriş Tarihi: 30.10.2015

Kutlama yaparken iskender yiyoruz

Baydöner'in Genel Müdürü Bülent Polat, özel günlerini iskenderle taçlandıran orta ve dar gelirli müşteriler sayesinde en yüksek ciroyu Sevgililer Günü'nde yaptıklarını söyledi

Türkiye'deki düşük gelirli vatandaşın özel günlerinde ödül olarak iskender yemeyi tercih ettiğini dile getiren Baydöner Genel Müdürü Bülent Polat, bu yüzden en yüksek ciroyu Sevgililer Günü'nde yaptıklarını söyledi. Artık kadınların altın günlerinde bile restoranlarına geldiklerini dile getiren Polat, "Yanında masa örtülerini getiriyorlar. Masalarımızı birleştirip örtülerini serdikten sonra günlerini döner ya da iskender eşliğinde yapıyorlar. Artık evde yemek yapma maliyeti dışarıya göre daha yüksek olduğu için restoranlarımızda buluşmayı tercih ediyorlar" diye konuştu.

300 MAĞAZAYA ULAŞACAK
2020 sonuna kadar şu anda 98 olan mağaza sayısını 300'e çıkarmayı hedeflediklerini dile getiren Polat, 100. mağazayı ise Ankara'da açmaya hazırlandıklarını kaydetti. Ankara'nın kendileri için çok önemli bir lokasyon olduğunun altını çizen Polat, kebap kültürünün çok yaygın olduğu Ankara'da şube sayısını da artıracaklarını ifade etti. Bugüne kadar kimsenin döneri markalaştırmayı düşünmediğini Baydöner'in de yola bu amaçla çıktığını anlatan Polat, 300 mağazadan sonra yurtdışında şubeleşmeye başlayacaklarını ifade etti.

ALMANYA'DA İYİ DÖNER YENMİYOR
Şimdiden Almanya'da bir şirket kurduklarının altını çizen Polat, "Yakın zamanda Almanya ve Fransa'ya restoran açacağız. Yurtdışı şubeleşmemizi Türkler'in de yoğun olarak yaşadığı yerlerden başlayacağız. Türkiye'de döner yiyen birinin Almanya'daki döneri yemesi mümkün değil çünkü oradaki döner değil başka bir şey. Bu yüzden oradaki üreticilere kendi reçetemizi uygulatacağız" diye konuştu.
ÜRETİCİ OLMAYACAĞIZ
Bu yıl yüzde 35 büyümeyle 220 milyon ciro hedeflediklerini ifade eden Polat, 300 mağazaya çıkınca cirolarının da 1 milyar lirayı bulmasını öngördüklerini kaydetti. Franchise oranını yüzde 25'in üzerine çıkarmayacaklarını belirten Polat, et fiyatlarına da değindi. Şu anda et fiyatlarının kendilerini zorladığının altını çizen Polat, bu zammı bir miktar fiyatlara yansıtmak zorunda kaldıklarını söyledi. Polat, buna rağmen hiçbir zaman üretici olmayı düşünmediklerini kaydetti.
HAMBURGERİ GEÇTİK
Diyet listelerine et ve tereyağını mutlaka koyan Canan Karatay için "O bizim başımızın tacı" diyen Polat, bu trend ile birlikte dönerin hamburgeri ilk kez tercih noktasında geçtiğini söyledi. Dönerin fast food pazarında geride kalması ile ilgili de "Hata bizim" diyen Polat, sağlık açısından dönerin fast food ürünlerinin yeniden önüne geçeceğini ifade etti.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.