Pazar 24.01.2016
Son Güncelleme: Pazar 24.01.2016

Almanlar iskenderi sevdi

Türkiye'de hızla büyüyen ve iskenderi yurtdışına da taşıyan Bursa Kebap Evi, geçen yıl Almanya'da açtığı restoranda Almanlar'dan yoğun ilgi görüyor

Helvacı Grup'un 2010'da 3 şubeyle devraldığı Bursa Kebap Evi, Türkiye'de ulaştığı 60 şubeyle birlikte yurtdışına da açıldı. Geçen yıl Almanya'nın Saarland şehrinde ilk şubeyi devreye alan grup, burada franchise yoluyla büyeyecek. Almanya'da bir girişimciye Bursa Kebap Evi'nin master franchise hakkını veren Helvacı Grup, ülkede 3 yıl içinde 7 mağazaya ulaşmayı hedefliyor. Helvacı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cem Helvacı, Saarland'daki restorana gelen Almanlar'ın yüzde 51 oranında iskender yemeyi tercih ettiğini söyledi. İskenderin Almanya'da popüler olan döner kebaba ciddi rakip olmaya başladığını belirten Helvacı, "Restoranlarımıza gelip iskender yiyen müşteriler sürekli ziyaretçimiz oldu. Hatta mağazanın cirosu tahminlerimizin çok üzerinde gidiyor. Bu başarıyı gören çok sayıda girişimci de hem yurtiçi hem de yurtdışından franchise talep ediyor" diye konuştu.
KUVEYT VE SUUDİ ARABİSTAN

Helvacı, Kuveyt ve Suudi Arabistan'a da franchise vereceklerini söyledi. Azerbeycan'dan da talep aldıklarını belirten Helvacı, "Bursa Kebap Evi'ni özellikle yakın coğrafyada büyütmek istiyoruz" dedi. İç pazarda da franchise yoluyla büyüyen Helvacı Grup, 81 ilde de faaliyet göstermeyi hedefliyor. Cem Helvacı, Doğu illerine de yayıldıklarını söyledi. Bu yıl sonunda Türkiye'de 75 restorana ulaşacakları bilgisini veren Helvacı, gıdada yarattıkları eko sistemle ilgili şöyle konuştu: "Türkiye'de 15 tedarikçiyle çalışıyoruz. Ayda 55 ton et işliyor, 14 bin litre de şıra satıyoruz. 2010'da 13 bin 500 olan aylık müşteri sayımız bugün aylık 330 bine yükseldi."
TÜM ÜRÜNLER BURSA'DAN GELİYOR
Cem Helvacı, restoranda kullandıkları ürünlerin Bursa'dan geldiğini söyledi. Yerel tada önem verdiklerinin altını çizen Helvacı, "Şubelerimizde kalite ve tat standardı var. Bugün Gaziantep'te yediğiniz bir iskender ile İstanbul'dakinin arasında fark bulamazsınız" dedi. Mönüleri de tüm restoranlarda aynı tuttuklarını kaydeden Helvacı, "Örneğin bazı illerde mönüye yerel tatlar da katmak istiyorlar. Buna asla izin vermiyoruz. Bizim standardımız var. Bunu koruyoruz" diye konuştu. Helvacı, 2015'i 80 milyon TL'lik ciroyla kapattıklarını belirterek, bu yıl yüzde 30-35 oranında büyüme hedeflediklerini söyledi.

FRANCHISE BEDELİ 50 BİN $

Helvacı , Bursa Kebap Evi'nin franchise şartlarını da açıkladı. Girişimcilerden franchise giriş bedeli olarak 50 bin dolar talep ettiklerini söyleyen Helvacı, "Royalty adını verdiğimiz ve franchisee'lerimizden aldığımız aylık ciro payımız ise yüzde 4" dedi. Türkiye'nin her ilinden çok sayıda franchise talebi aldıklarını ifade eden Helvacı, 60 olan restoran sayısının içinde kendilerine ait olanın 7 olduğunu belirtti. Helvacı, "Bursa Kebap Evi'ni hem Türkiye hem de yurtdışında büyüteceğiz" dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.