Türkiye uzayda uydusu olan 30 ülkeden biri
Uzayda uydu sahibi 30 ülkeden biri olan Türkiye'nin, haberleşme uydularının sayısı Türksat 4B'nin yörüngede teslim alınmasıyla 6'ya yükseldi
Türkiye'de kurulan USET tesislerinde üretilecek Türksat 6A uydusunun 2020 başlarında, Türksat 5A ve Türksat 5B uydusunun ise 2018'de uzaya fırlatılması öngörülüyor.
Türkiye'nin 6'ncı haberleşme uydusu Türksat 4B, 16 Ekim 2015'te Türkiye saatiyle 23.40'da Baykonur uzay üssünden fırlatıldı. Türk ve Japon mühendislerin ortaklaşa ürettiği Türksat 4B uydusunun yeni bir teknoloji olan "Ka Bant" frekansı sayesinde uydudan ucuz internet servisi verilecek.
Japonya'da Mitsubishi Electric Cooperation (MELCO) firması tarafından yapılan ve 21 Ocak'ta yörüngede teslim edilen uydu, Türkiye'nin haberleşme kapasitesini 3 kat artıracak projenin önemli parçalarından birini oluşturuyor.
Yaklaşık 5 yılda kendini amorti etmesi beklenen uydunun ömrü 30 yıldan fazla olacak. 43 kanala ev sahipliği yapacak Türksat 4B, karasal alt yapı üzerinden internet götürülemeyen bölgelerin yanı sıra komşu ülkelere de uydu aracılığıyla ucuz geniş bant internet servisi sağlayacak. Türksat 3A uydusu üzerinden sağlanan internet hizmeti, Türksat 4B uydusuyla yarı yarıya ucuzlayacak.
Türkiye'de kurulan USET tesislerinde üretilecek Türksat 6A uydusunun 2020 başlarında, Türksat 5A ve Türksat 5B uydusunun ise 2018'de uzaya fırlatılması öngörülüyor.
Türkiye, 2020 yılında en az 3'ü yerli toplam 7 uydudan oluşan uydu filosuyla Güney Amerika, Kuzey Amerika'nın doğusu, Avrupa, Asya ve Afrika'nın tamamı ile Avustralya'nın batısını kapsama alanına katacak. Böylece dünya nüfusunun yüzde 91'inde Türk uyduları aracılığıyla erişim imkanına kavuşulacak.
EN SON HABERLER
- 1 Savunmada yeni nesil füze hamlesi! ASELSAN ve SSB'den 523 milyon avroluk anlaşma
- 2 Emlak şirketinden "2 milyonluk" peşinat oyunu! Bakanlık sarı sitedeki o ilana cezayı kesti
- 3 Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye çelik üretiminde Avrupa'da ilk sırada
- 4 Türkiye pek çok sektörde üretim üssü haline geldi
- 5 Bakan Işıkhan: Ulusal Staj Programı başvuruları başladı
- 6 Trabzon yeni Havalimanı'nda şantiye çalışmaları başladı
- 7 EPDK'den emisyon ticareti hamlesi! Türkiye'de yeni piyasa dönemi başlıyor
- 8 SON DAKİKA! İstanbul'da kiralık konut kurası ne zaman çekilecek? Bakan Kurum açıkladı: İşte yeni tarih
- 9 Uçak bileti alırken yüzde 30 indirim için bu kodu kullanın! AJet yeni kampanasını duyurdu
- 10 Milli Enerji 2040 vizyonu belli oluyor! Bakan Bayraktar açıkladı: 100 milyar dolarlık yatırım öngörüyoruz