Son Güncelleme: Perşembe 04.02.2016
Vurgunun adı tam buğday
Halkın en büyük besin kaynağı ekmeğin fiyatıyla ilgili tartışmalara "tam buğday" ve "çavdar" kavgası da eklendi. Fırıncılar son yıllarda satışı artan bu ekmeklere de ortalama 50 kuruş zam yaptı
"FIRINLAR AZALIRSA EKMEK 80 KURUŞA DÜŞER"
Türkiye Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı, işletme kayıt belgesi olmayan fırınların bir gün değil, bir saat bile çalışmaması gerektiğini belirterek, bakanlığın kararını desteklediklerini söyledi. Düzenlemeyi çok olumlu karşıladıklarını ifade eden Balcı, Türkiye genelindeki fırın sayısının sınırlandırılmasının çok önemli olduğunu vurguladı. Balcı, "Bir fırın en az 15 bin ekmek üretirse, maliyeti de yüzde 20 oranında düşüyor. Bu da 1 lira olan ekmeğin fiyatının 80 kuruşa kadar inmesi demek. Bu çalışmayı Tarım Bakanlığı'na da sunduk" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Emeklinin 4 aylık zam oranı tek tek hesaplandı! İşte o tablo
- 2 SON DAKİKA | S&P'den Türkiye kararı: Kredi notu yükseltildi
- 3 SON DAKİKA: Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan yanacak! Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu
- 4 Emekliye %18.72 zam cepte
- 5 S&P, Türkiye’nin kredi notunu yükseltti
- 6 Bakan Yumaklı duyurdu! Tarımsal destek ödemeleri başlıyor
- 7 Bakan Bayraktar duyurdu! O alanlara yüzer güneş enerjisi santrali kurulabilir
- 8 Dış ticaret açığı 27.4 milyar $ azaldı
- 9 Yurt dışında yaşayan vatandaşları ilgilendiriyor! Bakan Işıkhan açıkladı: Artık dijital olarak yapılabilecek
- 10 2. Enflasyon Raporu 9 Mayıs'ta açıklanacak