Pazartesi 02.05.2016

Ette fiyat istikrarı sağlandı

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, yaptığı açıklamada, Türkiye'de yıllardır kırmızı et konusunda devam eden sorunları aşabilmek için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 7 bölgede üreticilerle bir araya geldiğini ve sorunun kaynağına inildiğini belirtti. Bakanlığın, sektörün tüm paydaşlarıyla yakından ilgilendiğini ve herkesi dinlediğini, bu aşamada Et ve Süt Kurumu'nun da devreye girdiğini ifade eden Tunç, "Hayvanımı kestirecek yer bulamıyorum' diyen üreticiye, 'satacak et bulamıyorum' diyen kasaba ve sanayiciye Et ve Süt Kurumu kapılarını açtı. Üreticiye 23.30 kuruştan istediği kadar hayvanı kestirme garantisi verildi, kasap ve sanayiciye de 23.30 kuruştan istedikleri kadar et satışı yapılabileceği söylendi" dedi. Özellikle bu dönem kırmızı ette fiyat istikrarının sağlandığını, bunun uzun vadeli olması için çalışmaların devam ettiğini anlatan Tunç, "İnşallah Türkiye'de bir daha kırmızı et fiyatlarında polemik yaşanmaz" değerlendirmesini yaptı.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.