Microsoft, Nokia'yı Foxconn'a sattı
Microsoft, Nokia'nın telefon bölümü ve isim hakları 350 milyon dolara Tayvan merkezli elektronik firması Foxconn'a sattı.
Cep telefonu endüstrisinin eski devi Nokia'yı 2013 yılında 7.2 milyar dolara satın alan Microsoft akıllı telefon tarafından umduğu verimi alamadı ve Nokia'yı satma kararı aldı. Nokia'nın telefon bölümü ve isim hakları iPhone'ları imal eden Tayvan merkezli Foxconn'a 350 milyon dolara satıldı.
Anlaşmayla birlikte Vietnam'ın Hanoi şehrinde bulunan üretim fabrikasının da 4 bin 500 çalışan ile birlikte Foxconn'a geçeceği açıklandı.
Foxconn ile yapılan anlaşma yalnızca Nokia'nın telefonlarını kapsarken, Windows 10 yazılımını, Lumia'ları ve Windows Phone'u üreten markalara Microsoft desteği devam edecek.
Yazılım devi Microsoft geliştirdiği akıllı telefonlardan olumlu sonuç alamamış ve telefon gelirleri 2016'nın ilk çeyreğinde yüzde 46 düşmüştü.
iPhone imalatçısı Foxconn, geçtiğimiz aylarda Japon devi Sharp'ı 3.5 milyar dolar karşılığında satın almıştı.
EN SON HABERLER
- 1 Borsa günü yükselişle tamamladı
- 2 Bakan Bayraktar'dan AB ile iş birliği mesajı: Ortak adımlar atmaya devam edeceğiz
- 3 SON DAKİKA! 1 milyon liranın 32 günlük getirisi belli oldu: Güncel mevduat faizleri ne kadar oldu?
- 4 Çocukların sağlıklı gelişimi İstanbul Science Summit 2026'da ele alınıyor
- 5 AJet, yazın Dalaman’dan Almanya’nın 5 kentine sefer düzenleyecek
- 6 Türkiye'nin en ucuz ve en pahalı şehirleri belli oldu! İşte 81 il konut fiyatları sıralaması
- 7 Ticaret Bakanlığı'ndan bilinçli tüketicilere ödül
- 8 Turkuvaz Medya'da "Türkiye Yüzyılında Marka Şehirler Zirvesi”
- 9 Gümüşte yeni ralli ihtimali: Arz açığı fiyatları destekler mi?
- 10 Demir cevheri fiyatları geriliyor: Çin’de talep zayıfladı