Şimşek: Türkiye yüzde 3,5-4 büyüyecek
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin 2016'da yüzde 3.5-4 büyüme kaydedebileceğini aktardı.

FETÖ TEMİZLENMELİ
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Tokyo'da gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şimşek, "Türkiye demokrasisi daha güçlü olmamıştı. Tüm siyasi partiler ortak FETÖ'ye karşı. FETÖ sistemden temizlenmeli." dedi.
Şimşek, Türkiye'de siyasi ortamın reformlara daha uygun hale geldiğini belirtti.
RUSYA İLE İLİŞKİLERİN DÜZELMESİ HERKESİN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRIYOR
Şimşek, "Türkiye Batı'ya çıpalı olmaya devam edecek. Türkiye ABD ile bir kaç anlaşmazlık yaşadı. Biden'in ziyaretinin ardından ABD ve Türkiye tekrar iyi ilişkiler içerisindedir. Avrupa Birliği Türkiye ile ilişkilerini onarmaya çalışıyor. Artık herkes Suriye'de çözüm için çalışabilir. Rusya ile ilişkilerimizi düzeltiyoruz. Suriye operasyonu ABD ile ortak bir operasyondur. Rusya ile ilişkilerin düzelmesi Suriye'de herkesin işini kolaylaştırıyor."
MERKEZ BANKASI FAİZ İNDİRDİ! TÜRKİYE YÜZDE 3,5-4 BÜYÜYECEK
Şimşek, Türkiye'nin 2016'da yüzde 3.5-4 büyüme kaydedebileceğini, Türkiye ekonomisine ilişkin aşağı yönlü risklerin arttığını söyledi. Şimşek, Türkiye'nin borçlanma dinamiklerinin olumlu olduğunu, ve bütçede ekonomiyi desteklemek için alan bulunduğunu belirtti.
ENFLASYON DÜŞECEK
Şimşek, Türkiye ekonomisinin tüm olumsuz gelişmelere rağmen iyi performans gösterdiğini, ancak enflasyonu düşürmekte zorlanıldığını söyledi. Şimşek, orta vadede enflasyonun yüzde 5 seviyeye düşürülmesinin hedeflendiğini belirtti.
EN SON HABERLER
- 1 Kamu çalışanları dikkat! Bayramda yıllık izin alanların durumu ne olacak? İşte kanundaki maddeler...
- 2 Bakan Şimşek'ten muhalefetin iddialarına yanıt: MASAK raporlarına müdahale söz konusu olamaz
- 3 Depremzede vatandaşlara çifte bayram! Bakan Kurum o anları paylaştı: Gözlerdeki mutluluk karelere yansıdı
- 4 AJet Ankara Şam uçuşlarına başlıyor! Bakan Uraloğlu tarih verdi: Sefer sayılarını artırmayı hedefliyoruz
- 5 SON DAKİKA: 75 bin lira faizsiz kredi ceplerde! İşte sıfır faizli kredi veren bankalar...
- 6 Bakan Bayraktar açıkladı: Koca Yusuf Sondaj Kulesi ile yerli üretim artıyor, dışa bağımlılık azalıyor
- 7 Tarım sigortalarında geçen yıl en fazla hasar ödemesi kurutmalık üzüme yapıldı
- 8 ALTIN FİYATLARI SON DAKİKA! İslam Memiş nisan ayına işaret etti! Altın alacakları uyardı: Gram altın 4 bin 500 lira olacak mı?
- 9 Bu hafta en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?
- 10 Yasa dışı su ürünleri avcılığına geçit verilmiyor