Yerli tasarım gemiler 5 ülkeyi aydınlatacak
Tamamı Türk üretimi olan enerji gemileriyle 5 ülkenin elektrik ihtiyacını karşılayan Karadeniz Holding, yeni tasarım Osman Khan ve Orhan Ali Khan’ı Dünya Enerji Kongresi’nde tanıtacak
2 BİN 700 MW ÜRETİM HACMİ VAR
Powership'lerin tasarım ve mühendislik çalışmalarının İstanbul merkez ofisinde yapıldığını belirten Karadeniz, "Üretimi ise Tuzla'daki Sedef tersanesinin yanı sıra Gemak ve Yalova'daki Hatsan tersanelerinde gerçekleşiyor. 6 bine yakın gemi inşa ve yan sanayi çalışanına istihdam sağlıyoruz" diye konuştu. 13 gemi ve 2 bin 7000 MW'lık üretim hacmiyle dünyanın en büyük enerji gemisi filosuna sahip olduklarını vurgulayan Karadeniz, Güney Irak'ın yüzde 15'i, Gana'nın 22'si, Lübnan'ın 27'si, Zambiya'nın 16'sı ve Endonezya'nın yüzde 31'inin elektriğini sağladıklarını aktardı. Karadeniz, "Gana ve Endonezya'da devreye girecek yeni gemilerimizle bu ülkelerdeki üretim kapasitemiz daha da artacak" dedi.
GELİŞMİŞ ÜLKELERE ENERJİ İHRAÇ EDİYOR
Orhan Karadeniz, acil enerji ihtiyacı olan ülkelerin hedef pazarları olduğunu belirterek, "Başlangıçta Afrika ve Asya'da bu tarz bir talep olduğu için o bölgelere yöneldik ama proje büyüyünce Powership'in en gelişmiş ekonomiler için bile vazgeçilmez bir çözüm olduğu görüldü" dedi. Karadeniz, gelişmekte olan ülkenin yanı sıra, gelişmiş ülkelerde de enerji ihraç edebildiklerini sözlerine ekledi.
EN SON HABERLER
- 1 Bakan Bolat: Amerikan şirketlerinin Türkiye'ye 16,5 milyar dolarlık doğrudan sermaye yatırımı oldu
- 2 İkinci el araçta alım fırsatı mı? Uzman isim açıkladı: Fon krizi nasıl etkiledi?
- 3 435 PS güç, 500 km menzil, 7 farklı renk... İşte Togg T10F 4More Kehribar Serisi özellikleri
- 4 Kredi kartı kullananlar dikkat! Her 5 ödemenin 4’ü bu şekilde yapıldı
- 5 COP31 için özel şarkı hazırlandı! İşte “Let’s COP”
- 6 SON DAKİKA! COP31 için dünya Antalya'da buluşacak! Bakan Kurum açıkladı: 85 ülke lideri katılacak
- 7 Küresel ham çelik üretimi eylülde azaldı
- 8 Bakan Bayraktar, Türkiye'nin enerji hedefleri açıkladı: 2050'ye kadar 20 gigavat nükleer kapasite!
- 9 Bakan Uraloğlu açıkladı: 45 dakikalık yol 24 dakikaya düştü! Yıllık 560 milyon TL tasarruf hedefleniyor
- 10 Almanya'dan rafineri hamlesi: Enerji güvenliği için yeni strateji