Son Güncelleme: Pazar 11.06.2017
2.5 ayda Dubai’den ortaklık teklifi aldı
2.5 ay önce Etiler’de açılan et restoranı Scarlet’e Dubai’den dev teklif geldi. Teklifi şimdilik reddettiğini belirten restoranın sahibi Süleyman Dilek, uluslararası arenaya açılmayı hedeflediğini söyledi
GÜNDE 800 KİLO ET TÜKETİLİYOR
Etleri Balıkesir ve Edirne gibi şehirlerdeki çiftliklerden aldığını söyleyen Dilek, hafta içi 400, hafta sonu da günde 800 kiloya yakın et tüketildiğini belirtti. Brezilya döneri ve kemik iliği yemeğiyle kendine has tatlar üreten Süleyman Dilek, etleri tahta tabaklar yerine, lav taşından üretilen taş tabaklarda servis ettiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu: "Yaptığımız bu değişiklikler herkesin hoşuna gitti. Özellikle tahta yerine lav taşından servis yapmamız, hijyeni ön planda tutanlar için doğru bir seçim oldu. Tahta üzeri çizildiğinde bakteri yuvası haline geliyor. Sağlıklı olmuyor. Bu nedenle çizilmeyen taş ve porselen tabakları tercih ediyoruz."
LABORATUVAR KURDU
Müşterilerin en çok ilgisini çeken bölümlerden birisinin ise kendilerinin hazırladığı şuruplar olduğunu söyleyen Süleyman Dilek, "Barımızda farklı beğenilere hitap edecek çok özel kokteyllerimiz, dünyanın en iyi şaraplarından oluşan kavımız ve kendi tariflerimizi içeren şuruplarımız var. Burayı adeta bir laboratuvar gibi tasarladık. Doğal ürünlerle hazırlanmış, deneyenlerin müptelası olacağına inandığımız bir içecek mönüsü hazırladık. Her şeyi taze olarak alıp, kendimiz kurutuyor, özel tütsülerle sunuyoruz" diye konuştu. Her hafta düzenli DJ performanslarının sunulduğu mekânda, işadamlarına yönelik olarak da VIP salonların olduğunu ve burada milyon dolarlık iş anlaşmalarının yapıldığını belirten Süleyman Dilek, "İşadamları Scarlet'te toplantılarını yaparken milyonlarca dolarlık anlaşmalara imza atıyorlar" dedi.
KİŞİ BAŞI ORTALAMA 200 LİRA
800 metrekarelik alanda kurulu Scarlett'in 250 müşteriye aynı anda hizmet verebildiğini, kişi başı hesabın ortalama 200 lira olduğunu vurgulayan Süleyman Dilek, restoranda 50 kişinin çalıştığını da belirtti. Restoranın ismini önce Süleyman Et koymayı düşündüğünü söyleyen Dilek, "Sonra Scarlet kelimesinin kırmızının bir tonu anlamına geldiğini öğrendim. Sonu da 'et' ile bittiği için restorana bu ismi vermeyi tercih ettim. İstanbul'a yeni nesil bir steakhouse- şehir kulübü kazandırırken, aşkın ve yaşamın rengi kırmızıyla yola çıkmış oldum" dedi.
ŞAPKAYI ATTI PAPYON TAKTI
Süleyman Dilek, Günaydın Steakhouse'un eski şefi...Herkesin kovboy şapkasıyla tanıdığı Dilek, yeni restoranında papyonla misafirlerini karşılıyor.
EN SON HABERLER
- 1 ASELFLIR-500 ile nokta atışı! Bayraktar TB2'den işaretledi MAM-L, KMC, CİRİT vurdu
- 2 Tarımsal atıklar katma değerli ürünlere dönüşüyor
- 3 Çoban bulunamıyor! Maaşı ise dudak uçuklatıyor...
- 4 T10X zirveyi bırakmadı! Satılan her 2 elektrikli otomobilden 1'i Togg oldu
- 5 Doğal gaz depoları yenilenebilir kaynaklarla çalışıyor
- 6 GİB: Kurumlar vergisi beyannamesi için yarın son gün
- 7 Hazine yarın iki ihale düzenleyecek
- 8 Memura disiplin affı
- 9 SON DAKİKA: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Enflasyonun ateşi yaz aylarında düşecek
- 10 Memur olmak isteyenler dikkat! 20 kamu kurumu 37.262 personel alımı yapacak