Son Güncelleme: Salı 09.01.2018
En çok tüketilen makarna ve çorba
Metro’nun hazırlattığı yeme-içme haritasına göre, halkın yüzde 42’si yer sofrasında yemek yiyor. En çok pişirdiğimiz yemek ise makarna ve çorba
MUTFAKTA ERKEK YOK
Konda'nın Genel Müdürü Bekir Ağırdır ise şu bilgileri paylaştı: "Düşük gelirliler haftada bir, en yüksek gelirliler ise iki kez et yiyor. Türk halkı en çok sebze, meyve, ekmek, pilav ve makarna tüketiyor. Parası varsa buzdolabında en fazla et ve et ürünlerinin bulunmasını istiyor. Erkeklerin yüzde 49'u mutfağa girmiyor. Muhafazakar ailelerde bu rakam yüzde 60'lara çıkıyor. Çorba ve makarna en çok pişirilen yemek. Türk insanı kahvaltıda en çok sucuk ve pastırma özlüyor. Yer sofrasında yemek yiyenlerin oranı yüzde 42. Akşam yemekleri yüzde 86 oranla ailece ve evde yeniyor. Dışarıda ise en çok döner yiyoruz. Dışarıda yemeye kişi başı 30 lira harcıyoruz. Şekli düzgün meyve-sebzeyi almayı tercih ediyoruz."
EN SON HABERLER
- 1 BioNTech 315 milyon euro zarar etti
- 2 Anlaşma imzalandı: Karpowership, Petrobras ile doğal gaz projeleri geliştirecek
- 3 SON DAKİKA: Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan "KDV oranları artırılacak" iddiasına yalanlama
- 4 SGK ve İŞKUR, TÜBİTAK ile işbirliği protokolü imzaladı
- 5 Hazine 55 milyar lira borçlandı
- 6 "Aile Sosyal Destek Programı"yla 7,4 milyon haneye ulaşıldı
- 7 Türkiye'nin 2. astronotu Atasever 7 bilimsel deneye imza atacak
- 8 Tarımda başarı! Ektiği bitkiyi 200.000 TL'den satışa çıkardı
- 9 Türkiye'nin tohumda İsrail'e bağımlılığı yok
- 10 Türkiye'de 54 ilin ihracatı artış gösterdi