Erdoğan ve Putin Akkuyu’nun temelini birlikte atacak
Rusya ile işbirliğiyle yapılan Türkiye'nin ilk nükleer santrali olacak Mersin'deki Akkuyu Nükleer Santrali'nin temel atma töreni de gerçekleştirilecek. Erdoğan ve Putin'in temel atma törenine canlı bağlantıyla veya bizzat katılması bekleniyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, son 1 yıl içindeki 9. görüşmelerini nisan başında Türkiye'de gerçekleştirecek. Görüşmede hem ekonomik hem de siyasi gündem yoğun olacak.
VİZE KONULARI DETAYLI OLARAK ELE ALINACAK
İki liderin başkanlığında Türkiye ile Rusya arasındaki Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısının yedincisi de yapılacak. Toplantıda iki ülke arasında enerji, savunma, tarım, turizm, vize konuları detaylı olarak ele alınacak.
AKKUYU'NUN TEMELİ ATILACAK
Toplantı kapsamında ayrıca Rusya ile işbirliğiyle yapılan Türkiye'nin ilk nükleer santrali olacak Mersin'deki Akkuyu Nükleer Santrali'nin temel atma töreni de gerçekleştirilecek. Erdoğan ve Putin'in temel atma törenine canlı bağlantıyla veya bizzat katılması bekleniyor.
İSTANBUL'DA ÜÇLÜ ZİRVE
Erdoğan ve Putin, bu programın ertesi gününde İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin de katılımıyla Suriye meselesiyle ilgili ilki Soçi'de gerçekleştirilen toplantının ikincisini İstanbul'da yapacaklar. Üçlü zirvede, Afrin'deki gelişmeler, İdlib'deki çatışmasızlık bölgelerinin durumu, Suriye'deki siyasi geçiş süreci ele alınacak.
EN SON HABERLER
- 1 UBS, brent petrol tahminini yükseltti: 2027 beklentileri ne yönde?
- 2 Bakanlık sıkı takipte! Yanıltıcı konut ilanlarına 2 kat ceza! Her ihlalde iki katına çıkacak
- 3 Bakan Bayraktar açıkladı: Türkiye enerjide yeni döneme giriyor! Milli Enerji 2040 vizyonu açıklanacak
- 4 Dev şirketten altın tahmini: Yüzde 10 değer kazanacak
- 5 Gümüşte 53 dolar sınavı! Düşüş sürecek mi? Gözler 50 dolar eşiğinde
- 6 Bakan Kurum duyurdu: Maltepe'de anahtar teslimi başlıyor! 20 gün sonra yeni evlerine kavuşuyorlar
- 7 Emekli ve memura refah payı formülü! İsa Karakaş yüzde 15'lik zam senaryosunu açıkladı
- 8 İzmir’in ulaşımı için ortak adım! Bakan Uraloğlu ve Cemil Tugay bir araya geldi
- 9 Çinko fiyatlarında yükseliş! Arz sıkışıklığı etkili oluyor
- 10 İstanbul'da kentsel dönüşüm hızlanacak: Strateji belgesi zorunlu hale geliyor! Yeni mevzuat yolda...