Hesaplı barış
Yapı Kayıt Belgesi ile 13 milyon binanın imar ve ruhsat sorunu bitecek. Başvurusunu yapıp, hesaplanan cüzi miktardaki belge bedelini ödeyenler; yıkımdan kurtulacak, elektriğini, suyunu bağlatabilecek

İmar Barışı, devlet ile vatandaşın ihtilafını sona erdirecek. 13 milyon binayı kayıt altına alması hedeflenen İmar Barışı ile vatandaş cüzi bir bedel karşılığında Yapı Kayıt Belgesi alacak. Yıkımdan kurtulacak, elektriğini, suyunu bağlatabilecek.
Yapı Kayıt Belgesi bedeli, yapının bulunduğu arsanın emlak vergi değeri ile binanın toplam yapı alanı dikkate alınarak hesaplanacak yapı yaklaşık maliyet bedelinin toplamı üzerinden, konutlarda yüzde 3, ticari kullanımlarda yüzde 5 katsayısı ile çarpılarak bulunacak.
Yapının bulunduğu arsanın emlak vergi değeri, ilgili belediyesinden temin edilen arsa ve arazi asgari metrekare birim değerleri esas alınarak hesaplanacak.
Birim maliyet bedeli;
2960 sayılı Boğaziçi Kanunu'nda tanımlanan Boğaziçi sahil şeridi ve öngörünüm bölgesi ile İstanbul tarihi yarımada içinde 3194 sayılı Kanun'un geçici 16'ncı Maddesi uyarınca adı geçen kanuna eklenmiş kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanlarda ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı'nda bulunan yapılar Yapı Kayıt Belgesi alamayacak. Ayrıca başkasına ait taşınmazlar üzerinde yapılan yapılar ile sosyal donatı için tahsisli arazi üzerindeki yapılara Yapı Kayıt Belgesi düzenlenemez.
BAŞVURU 500 BİNE DAYANDI
ÖRNEK HESAP 1
ÖRNEK HESAP 2
ÖRNEK HESAP 3
Kaynak: Takvim
EN SON HABERLER
- 1 URLA 1. SULH HUKUK MAHKEMESİNDEN
- 2 KIYI EMNİYETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (KIYEM) DESTEK HİZMETLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
- 3 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'dan önemli mesajlar
- 4 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'dan önemli mesajlar
- 5 Merkezi Kayıt Kuruluşu
- 6 Altın fiyatlarında sert geri çekilme! Yatırımcıya alım fırsatı uyarısı geldi! Gram ne zaman 6 bin lira olacak?
- 7 Irak ile ticaretimiz 17,5 milyar doları aştı
- 8 Bankacılık sektörü mevduatı arttı
- 9 Merkez Bankası rezervleri 138 milyar 532 milyon dolar oldu
- 10 Buğday ve arpa alımları için tarih belli oldu