Son Güncelleme: Salı 11.09.2018
Türkiye’ye mal olmuş lezzet: Kebap
Kebapçı Sait Helvacı Türklerin vazgeçilmezi kebabın lezzet sırrını anlattı. Helvacı “Kebabı erkek kuzudan yapacaksın” dedi
KEBABIN TESCİLİ OLMAZ
Tüm Türkiye'ye yayılan bir lezzetin tescillenemeyeceğini ifade eden Helvacı "Tescilli kebap diye bir şey kabul etmiyorum. Kebabın tescili olmaz. Türkiye'ye mal olmuş bir yiyeceğin tescili sadece uluslararası platformda konuşulur. Kebabın değil ustanın elindeki lezzetin tescili olur ama bu da Allah vergisidir" dedi. Lezzetli kebabın sırrını da aktaran Helvacı "Kebabı erkek kuzudan yapacaksın. Kuzunun kolundan da kebap olmaz çünkü çok sinirlidir. Kuzu kolundan ve kürek kısmından beyran çorbası yapılır" ifadelerini kullandı. Kebaplarını Pendik Gözdağı'nda misafirleriyle buluşturan Helvacı "Sait Helvacı Et Kebap Baklava, 5 katlı 2 bin metrekare kapalı alanı olan bir işlatme. Burada 400 kişilik 3 katlı yerimiz var. 1.000 metrekare 2 katlı yerimizi de imalat için ayırmışız. Öte yandan burada UNESCO tarafından tescillenen Urfa sıra gecelerimiz 15 günde bir yapılmaktadır. İşletmemiz alkolsüz bir işletmedir" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Tarımsal atıklar katma değerli ürünlere dönüşüyor
- 2 Çoban bulunamıyor! Maaşı ise dudak uçuklatıyor...
- 3 T10X zirveyi bırakmadı! Satılan her 2 elektrikli otomobilden 1'i Togg oldu
- 4 Doğal gaz depoları yenilenebilir kaynaklarla çalışıyor
- 5 GİB: Kurumlar vergisi beyannamesi için yarın son gün
- 6 Hazine yarın iki ihale düzenleyecek
- 7 Memura disiplin affı
- 8 SON DAKİKA: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Enflasyonun ateşi yaz aylarında düşecek
- 9 Memur olmak isteyenler dikkat! 20 kamu kurumu 37.262 personel alımı yapacak
- 10 Aile Destek Merkezlerinden yaklaşık 140 bin kişi yararlandı