Son Güncelleme: Salı 08.01.2019 14:09
Ünü kent sınırlarını aştı! Tadına bakan vazgeçemiyor...
Düzce'de, yetiştiği humuslu toprak nedeniyle farklı bir aromaya sahip olan bal kabağının ünü, kent sınırlarını aştı. Özellikle tadını bilenler, pişirildikten sonra üzerine fındık, kaymak, tahin ve pekmez dökülen kabak tatlısını yemek için diğer illerden Düzce’ye gelmeye başladı.
Düzce'nin bal kabağına son dönemde ilgi artmaya başladı. Humuslu topraklarda yetişen ve kendisine özgü aromasıyla tanınan bal kabağının üzerine kaymak, fındık, pekmez ve tahin dökülerek hazırlanan tatlısı, rağbet görüyor. Düzce kabağının son dönemde ün yapmaya başladığını dile getiren kabak üreticisi Mustafa Yalçın, "Yıllardır kabak yetiştiriyorduk, fakat gerekli platformlarda kendimizi tanıtamadığımızdan ilgili yerlere ulaşamadık ve kendi içimizde daraldık, kaldık. Son zamanlarda ürettiğimiz kabakları yol kenarına çıkarıp, tezgahlarda pazarlamaya başladığımızdan bu yana uzak şehirlerden gelen vatandaşlar kabak almaya başladı. Gittikleri yerde bizim kabağımızın lezzeti ve tadı fark edildi. Bu bölgeyi ziyarete gelenlere sipariş verilmeye başlandı" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 EMEKLİ TEMMUZ ZAMMI SON DAKİKA: Ek ödemeli kök maaş tablosu! 4a, 4b, 4c ne kadar emekli maaşı alırım?
- 2 Akkuyu NGS'de yeni gelişme! 1. ünite...
- 3 Çevre koruma işbirliğine ilişkin niyet beyanı imzalandı
- 4 Tarım ve gıda sektöründen 7 milyar dolarlık ihracat
- 5 AJet duyurdu: %40 indirimli biletler satışta!
- 6 Emekli promosyon kampanyalarına Mayıs ayarı yapıldı! En yüksek promosyon veren 11 banka belli oldu
- 7 Rekabet Kurulu bazı devralma işlemlerini onayladı
- 8 Serbest Geçiş Sistemi ülke geneline yayılacak!
- 9 BENZİN, MAZOT FİYATI SON DAKİKA: LPG'ye indirim geliyor! 2 Mayıs 2024 benzin fiyatı ve motorin fiyatları kaç TL?
- 10 Yüksek emekli maaşı almanın 7 anahtarı! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor