Gıda israfının yüzde 70’ini engellemek istiyoruz
İSRAF 214 MİLYAR
Akgün, gıda israfının oteller için önemli bir ekonomik kayıp olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Ülkemizin gıda israfı her yıl 214 milyar lira. Her yıl 18 milyon ton gıdayı (sebze ve meyveyi) israf ediyoruz. 1.7 milyar ekmeği çöpe atıyoruz. Burada çöpe atılanı bir yemek olarak bakmamamız gerekiyor. Sonuçta bu çöpe atılan bir paradır."
HERKES BİLİNÇLENMELİ
ALANYA Turistik İşletmeciler Derneği Başkan Yardımcısı ve Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı Servet Şakiroğlu ise gıda israfıyla ilgili otelcilerin yeterli donelere sahip olmadığını söyledi. Bir günde bir otelin ne kadar israf yaptığını rakamsal olarak bilmediklerine değinen Şakiroğlu, ürünün imalatından, tatilcinin tüketimine kadar herkesi bilinçlendirmeleri gerektiğini kaydetti.
EN SON HABERLER
- 1 T.C. İSTANBUL ANADOLU 62. ASLİYE CEZA MAHKEMESİNDEN
- 2 T.C. ALANYA 1. (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU
- 3 Lila Kağıt ve Koton, Halka Arz Ediliyor
- 4 KOCAELİ 1. ASLİYE TİCARET MAHKEMESİNDEN
- 5 İSTANBUL 33. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDEN
- 6 T.C. HAYRABOLU İCRA DAİRESİ
- 7 T.C. İSTANBUL 12. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDEN / BAŞKANLIĞINDAN
- 8 KAT KARŞILIĞI İNŞAAT YAPTIRILACAKTIR
- 9 KASTAMONU ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İL MÜDÜRLÜĞÜ MİLLİ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜNDEN
- 10 T.C. CİHANBEYLİ ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDEN