Mevsimlik işçiydi, patron oldu!
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yıllarca mevsimlik tarım işçiliği ve fırınlarda hamur işinde çalışan Ali Tekçe (34), 13 yıl önce gittiği İngiltere'de 100 kişinin çalıştığı 4 restoran açtı. Yaşadığı şehirde hayvan otlatırken, şimdi rüya gibi bir hayatı olduğunu belirten Tekçe, "İngiltere'den ilk on içerisinde bulunan lüks restoranım var. Müşterilerim arasında Kraliyet ailesi var. Türkiye'den özel iş insanları müşterilerim var" dedi.
Suruç'ta yıllarca yaz aylarında mevsimlik işçi, kışın ise ekmek fırınlarında çalışan ilkokulu üçüncü sınıftan terk eden 2 çocuk babası Ali Tekçe, 2001 yılında çalışmak amacıyla Marmaris'e gitti. Burada bir restoranda çalışan Tekçe, ardından kendi işlettiği bir işyeri açtı. 2005 yılında tatil için İngiltere'den Marmeris'e gelen Nikola ile tanışan Tekçe, aynı yıl evlendi. Nikola'nın hamile kalması ve ülkesine dönmesinin ardından Tekçe de 2006 yılında İngiltere'ye yerleşti.
EN SON HABERLER
- 1 4 ayda 4 milyar dolar! Hububat ihracatı gerçekleşti
- 2 Kamuda tasarruf paketinde neler olacak?
- 3 Kamu bankaları ATM'lerinde 'TAM' dönemi! 81 ilde geçerli olacak: Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor
- 4 İnsansız kara aracı BARKAN, yeni silahıyla sahaya çıktı
- 5 Türk Eximbank ING'den 115 milyon avro kaynak sağladı
- 6 ASELSAN ve SSB arasında 30 milyon dolarlık anlaşma
- 7 KOSGEB'in Girişimcilik Destek Programı yeniden kurgulandı
- 8 EMEKLiYE REFAH PAKETi VE ZAM SON DAKİKA: 4 düzenleme yapıldı: Milyonlar için 3'lü formül masada!
- 9 Bakan Şimşek: Hedefimiz 2053 itibarıyla net sıfır emisyon hedefine erişmek
- 10 JCR, Türkiye'nin kredi görünümünü yükseltti