Mutfakların siyah incisi trüf mantarı! Kilosu 400 euro...
Dünyanın en değerli mantarı trüf, meşe ve kestane ağaçlarının 20 santim dibinde yetişiyor. Özel köpeklerle toplanan mantarın kilogram fiyatı ise 300-400 euro arasında değişiyor. Baldan, makarnaya kadar pek çok yerde kullanıldığını söyleyen Şef Can Oba ise "Trüfte olan aroma diğer hiçbir mantarda yok” diyor.
Trüf mantarının yağının da yemeklerde, salatalarda, çorbalarda ve birçok alanda kullanıldığını söyleyen şef Can Oba, evde trüf mantarı kullanmak isteyenler için tarif de verdi. Fırında bonfile et ve sebze sotesi yapan Oba, tavada eti mühürledikten sonra 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirdikten sonra üzerine trüf mantarı sosu ekledi. Kestane çorbası için de trüf mantarının yağını kullanan Oba, trüf mantarını ve yağını damak zevklerine göre diledikleri gibi tüketebileceklerini söyledi.
EN SON HABERLER
- 1 Türkiye'nin gören gözü olacak! 30 yılın çalışması meyvesini verdi: Amerikan, Fransız ve İtalyan muadillerinden üstün...
- 2 Hazine yarın iki tahvil ihalesi gerçekleştirecek
- 3 ÖĞRETMEN ATAMALARI SON DAKİKA: 20.000 öğretmen atama başvurusu başladı! Nereden yapılır, şartlar neler?
- 4 TOKİ BAŞVURU SON DAKİKA: 36 ilde TOKİ konut ve iş yeri satışı yapılacak! İşte TOKİ başvuru şartları ve tarihler
- 5 TCMB vadeli 2 ayrı TL depo alım ihalesi açtı
- 6 Sosyal Güvenlik Denetmenleri sahada! Sahte sigorta için bu üç harfe dikkat: S,Ş ve K
- 7 Hazine, tahvil ihalesiyle yaklaşık 23,7 milyar lira borçlandı
- 8 THY'nin 2033 yılı hedefi açıklandı
- 9 Karayolları 100. Yıl Kütüphanesi açıldı
- 10 Gıda işletmelerine 227 milyon lira üzerinde ceza