Yerli ‘Bitki Fabrikası’ üretime başladı
Türkiye’nin ilk Avrupa’nın ise en büyük ‘Bitki Fabrikası’ Antalya’da üretime başladı. Tesiste bitkiler, güneş ve toprak olmadan yetişebiliyor. Fabrikayla Türkiye, uzayda tarım teknolojisine sahip az sayıdaki ülkeler arasına da girdi
TOPRAK VE GÜNEŞ YOK
Topraksız ve güneş görmeyen kapalı alanda yüzde 95 daha az su kullanılarak üretim yapılan FARMİNOVA Bitki Fabrikası'nda, hiçbir zirai mücadele ilacına gerek duyulmadan doğaya ve hiçbir canlıya zarar vermeden 365 gün, 24 saat üretim gerçekleşiyor.
Yapay zekâ ile yönetilen ve yüzde 100'ü Cantek Grup ürünü olan bitki fabrikası ile grup, Türkiye'de ve dünyada 4'üncü tarım devriminin de kapılarını açıyor. Gıda üretme, saklama ve işleme alanındaki uluslararası tecrübesi ile Cantek Grup'un yapımını gerçekleştirdiği Avrupa'nın en büyük bitki fabrikası hakkında SABAH'a bilgi veren Cantek Group Yönetim Kurulu Başkanı Can Hakan Karaca şirketin tarım devrimine, insanlığın geleceğine ve gıda güvencesine katkı sağladıklarını söyledi.
SABİT FİYATLI GIDA TEMİNİ
Bitki fabrikalarında, 365 gün 24 saat düzgün ve sabit fiyatlı gıda temini yapılabildiğini ve gıda temininde artık spekülatif fiyatlara son verilebileceğini belirten Karaca, "Yani bir gıda bundan sonra bir keresinde bir lira, bir keresinde 10 lira olmayacak. Fiyatı her zaman 2 lira olacak. Tüketici de bütçesini ona göre ayarlayarak pahalılıktan şikâyet etmeyecek. O ürün 365 gün 24 saat aynı kalitede, aynı fiyattan piyasada bulunabilir olacak" dedi.
Tarım ürünü elde etmek uğruna gereğinden fazla tarım arazisinin işgal edildiğini, çok fazla tarım ilacı kullanımı nedeniyle sağlıksız ürünler elde edildiğini ve bunun da atık sularla çevreye zarar verirken canlı hayvanların yaşam alanlarını bozduğuna dikkati çeken Can Hakan Karaca, Türkiye ve dünya tarımında yepyeni bir dönemin başladığı söyledi.
EN SON HABERLER
- 1 2.5 milyon haneye 1.5 trilyon TL destek
- 2 EMEKLİ ZAMMI SON DAKİKA! 23 bin 552 TL alan emekliye yeni maaş hesabı? İşte taban aylık için zam tablosu
- 3 TBMM'de fon mesaisi
- 4 Araç sahiplerine kasko ve trafik sigortası için önemli uyarı! Kaza sonrası bunlara dikkat
- 5 Çiftçinin kabusu geri döndü! 27 köy ve mahallede seferberlik ilan edildi
- 6 Dünyanın 365,5 trilyon dolar borcu var! Yükselen enerji fiyatları enflasyon baskılarını artırıyor
- 7 Türkiye'den "harekete geçme zamanı" mesajı! Bakan Bayraktar'dan COP31 açıklaması
- 8 Toplu taşımaya zam sınırı geliyor! Cevdet Yılmaz yeni düzenleme sinyali verdi
- 9 Havayolunda 9 ayda 193,1 milyon yolcu
- 10 2. el araç alacaklar için emsal karar! Kilometre oyunu Yargıtay’dan döndü