Dışardan yemek yiyenler dikkat! İşte restoranların alması gereken önlemler
Coronavirüs nedeniyle pek çok yerde önlemler artırıldı. Uzmanlar, Türkiye'de dışarıda yeme içme oranının yüzde 65 olduğuna dikkat çekerek, restoran ve gıda işletmelerinde de hijyen önlemlerinin atırılması, ekstra önlemler alınması gerektiğini vurguluyor. İşte restoranların ve dışardan yemek yiyenlerin dikkat etmesi gerekenler!
Konda Araştırma ve Danışmanlık'ın yaklaşık 2 yıl önce yaptığı 'Yeme İçme Değerleri ve Alışkanlıkları Araştırması'na göre Türkiye'de dışarıda yemek yeme oranının yüzde 65 olduğuna dikkat çeken İstanbul Esenyurt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Gıda Güvenliği Platformu Kurucusu Prof. Dr. Özer Ergün, koronavirüse karşı restoranlar ve gıda işletmelerinde de önlemlerin artırılması gerektiğinin altını çizdi. Prof. Dr. Ergün, "Restoranlarda her zaman hijyene ve gıda güvenliğine önem vermek gerekir ama bütün dünyanın yaşadığı koronavirüs pandemisi nedeniyle ekstra önlem almak gerekmektedir" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 İGA CEO'sundan Genel Havacılık Terminali açıklaması
- 2 Tarlada kilosu 15 TL markette 80 TL
- 3 EMEKLİ PROMOSYON SON DAKİKA: Haziran ayarı geldi! İşte yenilenen banka promosyonu kampanyaları...
- 4 Üreticilere 15 milyar TL destek!
- 5 EYT'yi kaçıranlar dikkat! Erken emeklilik için 7 formül...
- 6 EPDK'dan yeni karar! Üretimler birleştiriliyor...
- 7 SON DAKİKA: Altın hızla geriledi! Gram, çeyrek, 22 ayar bilezik ve Cumhuriyet altını 1 Haziran 2024 kaç TL?
- 8 Türkiye büyümenin lideri! OECD'de birinci, G20'de ikinci
- 9 AB Büyükelçilerine doğal gaz mesajı: Kapasiteyi arttıralım, yatırım yapalım
- 10 Şehirler arası otobüste emekliye yüzde 20 indirim