Sokağa çıkma yasağı doğaya yaradı
Tüm dünyayı saran koronavirüs (Covid- 19) salgını nedeniyle iki haftadır cumartesi ve pazar günleri için 31 kentte sokağa çıkma yasağı uygulanırken, trafik yoğunluğu en düşük seviyelere indi. Bazı fabrikalarda üretime ara verilirken, havaların da ısınmasıyla birlikte büyükşehirlerde hava kirliliği azaldı

MARDİN'DE TOZLANMA AZALDI
Sokağa çıkma yasağıyla vatandaş evden çıkmayınca havada oluşan toz kirliliğinde de azalma görüldü. Toz kirliliğinin en çok azaldığı şehir, yüzde 72.1 oranıyla Mardin oldu. Mardin'i yüzde 31.6 ile Gaziantep, yüzde 21.8 ile Erzurum, yüzde 19.6 ile Malatya, yüzde 17.7 ile Diyarbakır, yüzde 16.8 ile Kahramanmaraş ve yüzde 15.9 oranıyla Samsun izledi.

DÜŞMEYEN İLLER
31 ilde havaların ısınmasıyla birlikte ısınma amaçlı fosil yakıt kullanımından kaynaklanan kükürtdioksitin de azaldığı gözlendi. En çok azalma görülen şehir ise yüzde 71 ile Balıkesir oldu. Balıkesir'i yüzde 58.8 ile Adana ve yüzde 56.1 oranıyla Gaziantep takip etti. Kükürtdioksit oranının en çok azaldığı diğer iller ise yüzde 32.9 ile Diyarbakır, yüzde 31.5 ile Mardin ve yüzde 20.3 ile İstanbul oldu. Bu süreçte, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Mersin, Manisa, Muğla, Sakarya ve Şanlıurfa'da hava kirliliğinde herhangi bir düşüş görülmedi.
EN SON HABERLER
- 1 TL cinsi mevduat arttı
- 2 Gelir vergisinde beyanname verme süresi uzatıldı
- 3 Vakıf Leasing // İLAN
- 4 Merkez Bankası rezervleri 163,1 milyar dolar oldu
- 5 AJet, 38 ek sefer düzenleyecek
- 6 KKM bakiyelerindeki düşüş devam ediyor
- 7 Bakan Bolat: İhracattaki performans istihdamı destekledi
- 8 SON DAKİKA! Merkez Bankası'ndan kritik faiz açıklaması: Gerekirse ek önlemler alınacak
- 9 İlk arabasını alacaklar dikkat! Ailelere "Togg desteği" yolda
- 10 SON DAKİKA: Özel sektöre bayram tatili formülü! Nasıl 9 gün izin yapılabilir? İşte merak edilen detaylar...