Bakanlıktan yeni hazırlık: Tüketicileri ilgilendiriyor! Artık elektronik ortamda sunulacak
Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, halihazırda kağıt olarak düzenlenen adisyonların elektronik ortamda e-belge olarak hazırlanmasına ve muhafazasına imkan tanıyacak bir düzenleme taslağı hazırladı. Taslağa göre, müşterilere masada servis yapan lokanta, kafeterya, pastane, bar gibi gerçek usulde vergilendirilen hizmet işletmeleri tarafından kullanılması zorunlu olan ve halihazırda kağıt olarak düzenlenip müşterilere sunulan "adisyonların" elektronik ortamda hazırlanması, muhafazası, ibrazı, belge ve bilgilerin Başkanlığa iletilebilmesi sağlanabilecek.
Gelir İdaresi Başkanlığınca hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde değişiklik öngören tebliğ taslağı, 27 Temmuz'a kadar kamu kurum ve kuruluşları ile sektör temsilcilerinin görüş ve önerilerine sunuldu.
Taslağa göre, müşterilere masada servis yapan lokanta, kafeterya, pastane, bar gibi gerçek usulde vergilendirilen hizmet işletmeleri tarafından kullanılması zorunlu olan ve halihazırda kağıt olarak düzenlenip müşterilere sunulan "adisyonların" elektronik ortamda hazırlanması, muhafazası, ibrazı, belge ve bilgilerin Başkanlığa iletilebilmesi sağlanabilecek.
EN SON HABERLER
- 1 Bakan Uraloğlu açıkladı! İstanbul’a 4.5 kilometre uzunluğunda yeni bir hat daha kazandıracağız”
- 2 Merkez’den yeni adım
- 3 9 şirkete 537,2 milyon lira ceza kesildi
- 4 Tüketici güveni 22 ayın en yükseğinde
- 5 Bakan Bolat tüketici güven endeksi verilerini değerlendirdi
- 6 Uşak Sera OSB’ye yatırımcı akını: 2.500 kişilik istihdam, % 75’i kadın
- 7 Gabar’da üretim 80 bin varile ulaştı
- 8 Siber güvenliğin Baykar’ı olacağız
- 9 Rekabet Kurulu devralma başvurularını karara bağladı
- 10 Esnafa ‘gıda fiyatlarında indırim yapın’ çağrısı