Açık alanı olan restoran kazandı
Normalleşme süreciyle yeniden açılan yeme-içme işletmelerinde açık alanı ya da bahçesi olanlarla paket servis ve dijitale yatırım yapan kazandı. Açık alanlı restoran ve kafeler geçen yılki ciroların yüzde 70’ini yakaladı. Paket servisin ciroya katkısı yüzde 30’u aştı
TEMASSIZ MENÜ
Temassız menüye de hemen hemen bütün işletmelerin geçtiğini dile getiren Bingöl, "Siparişlerin yüzde 50'sinden fazlası QR kodlu menüler üzerinden veriliyor" dedi. Bunun yanı sıra paket servisin çok öne çıktığını dile getiren Bingöl, "Paket servis pandemi sürecinde sektörümüzün ayakta kalmasını sağladı. Yeni dönemde sektörün olmazsa olmazı haline geldi. Buna paralel kurye sıkıntısı da ortaya çıktı. Paket servis ciroya en az yüzde 30 katkı sağlıyor. Bunu gören işletmeler paket servis işine yoğunlaştı" ifadelerini kullandı.
EN SON HABERLER
- 1 ASELFLIR-500 ile nokta atışı! Bayraktar TB2'den işaretledi MAM-L, KMC, CİRİT vurdu
- 2 Tarımsal atıklar katma değerli ürünlere dönüşüyor
- 3 Çoban bulunamıyor! Maaşı ise dudak uçuklatıyor...
- 4 T10X zirveyi bırakmadı! Satılan her 2 elektrikli otomobilden 1'i Togg oldu
- 5 Doğal gaz depoları yenilenebilir kaynaklarla çalışıyor
- 6 GİB: Kurumlar vergisi beyannamesi için yarın son gün
- 7 Hazine yarın iki ihale düzenleyecek
- 8 Memura disiplin affı
- 9 SON DAKİKA: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Enflasyonun ateşi yaz aylarında düşecek
- 10 Memur olmak isteyenler dikkat! 20 kamu kurumu 37.262 personel alımı yapacak