Bu özelliği ile dünyada tek! Kalyon Enerji'den dev hamle... Başkan Erdoğan'ın katılımıyla açıldı
Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açıldı. Güneş paneli üretiminin entegre olarak tek çatı altında toplayan ve bu özelliği ile dünyada tek olan fabrika; 400 milyon dolar yatırım ile kuruldu. Fabrikada üretilecek paneller ilk aşamada, 1 milyar dolar yatırım ile hayata geçirilecek olan Karapınar Güneş Enerji Santrali’nde kullanılacak.
ÇOK STRATEJİK BİR YATIRIM
Fabrikanın güneş paneli teknolojisini Türkiye'ye kazandıracağını söyleyen Kalyon Güneş Teknolojileri Üretim A.Ş Genel Müdürü Ahmet Taşkın, "Burası Avrupa ve Ortadoğu'daki tek entegre güneş paneli fabrikası. Daha önce Çin'in sahip olduğu bu teknolojiye artık biz de sahibiz. Özellikle 'ingot' bölümünün çok stratejik bir yatırım olduğunu söyleyebiliriz. Ham madde yüksek sıcaklıkta fırınlara girip bir cam silindiri halinde çıkıyor ve daha sonra neredeyse saç teli inceliğinde kesilerek plaka haline dönüştürülüyor" diye konuştu.
Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası 400 milyon $'lık ithalatı önleyecek | Video
EN SON HABERLER
- 1 TOKİ'den 36 ilde açık artırma! 245 taşınmaz satışa sunulacak
- 2 Trump, kripto tasarısını imzaladı
- 3 Bakan Kurum'dan İklim Kanunu açıklaması: Geri dönüşümle dünyayı kazanacağız
- 4 MEMUR MAAŞ FARKI 2025! Polis, öğretmen, doktor, hemşire zam farkları ne zaman yatacak? İşte tüm detaylar...
- 5 Altın, borsa, dolar... Hangisi daha çok kazandırdı?
- 6 Altın fiyatları düşüşe geçti: İslam Memiş altın için rekor seviyeyi açıkladı! Gram altın, çeyrek altın, tam altın, Cumhuriyet altını kaç lira oldu?
- 7 Taslağı ilk kez SABAH duyurmuştu! Haftada 3 gün çalışılacak: İşte yarı zamanlı çalışmanın detayları
- 8 Altın fiyatları düşüşe geçti: İslam Memiş altın için rekor seviyeyi açıkladı! Gram altın, çeyrek altın, tam altın, Cumhuriyet altını kaç lira oldu?
- 9 AJet Şam’dan sonra Halep’e uçuyor
- 10 Merkez Bankası faiz indirimine gidecek mi?