Dünyaca ünlü İtalyan peynirine Karadeniz'den rakip çıktı!
Samsun'un Bafra ilçesinde üretilen manda sütünün işlenmesi ve değerlendirilmesi için hazırlanan 450 bin liralık proje kabul edildi. Proje kapsamında kurulacak tesisle Türkiye'de ilk defa manda sütünden İtalyanların meşhur mozzarella peyniri üretilecek.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, Türkiye'nin en fazla manda popülasyonu Samsun'daki Kızılırmak Deltası'nda yer alıyor. 2011 yılına kadar sayısı giderek düşen manda varlığı, sonraki dönemlerde desteklerin artırılmasıyla yeniden artışa geçti. Türkiye genelinde manda sayısı 200 bine ulaşırken, Samsun'da bu rakam 22 bini aştı. Samsun Damızlık Manda Yetiştiriciliği Birliği'nin manda sütünün işlenmesi ve değerlendirilmesi için hazırlanan 450 bin TL'lik proje kabul edildi. Bakanlık destekli proje ile günlük 1 ton manda sütü işlenerek 250 kilogram mozzarella peyniri üretilecek. Türkiye'de daha önce inek sütünden üretilen mozzarella peyniri ilk defa orijinal ham maddesi olan manda sütünden üretilecek.
EN SON HABERLER
- 1 SON DAKİKA: Bakan Bayraktar'dan heyecanlandıran petrol ve doğal gaz açıklaması
- 2 THY'nin 2033 hedefi yıllık 171 milyon yolcu
- 3 Çiftçiler mobil teknolojide yüz yüze buluşmayı sevdi
- 4 YHT'lerle 2003 dünya turu! Bakan Uraloğlu rakamlarla açıkladı
- 5 Memur olmak isteyenler dikkat! Kamuya 57.052 personel alımı yapılacak! 17 kurum ilanları yayımladı
- 6 Canlı yayında imzaladı! Maduro: Dostum Erdoğan'a selamlarımı iletiyorum...
- 7 EMEKLİYE ZAM SON DAKİKA: İşte yeni rakamlar! Bakan Işıkhan'dan 'Refah payı' mesajı
- 8 Taşra teşkilatına tasarruf ayarı! Bakan Şimşek talimatı verdi: Mal müdürlükleri kapatılacak
- 9 EMEKLiYE REFAH PAKETi SON DAKİKA: 8'li destek! Bakan Işıkhan duyurdu
- 10 Ilısu Barajı'ndan ülke ekonomisine 31 milyar liralık katkı