İkinci el otomobil pazarına kur ayarı
Aylardır büyük canlılığın yaşandığı ikinci el otomobil pazarında satışlar döviz kurlarındaki aşağı yönlü hareket ve faizlerde indirim beklentisi ile yavaşladı
Yaşanan bu gelişmeler sonrasında ikinci el otomobil pazarında şişirilmiş fiyatların normal seviyelere geleceği tahmin ediliyor. Ayrıca aracını hızla elinden çıkarmak isteyen satıcılar nedeniyle fiyatlarda yüzde 10-15 civarında düşüşler görülebileceği konuşuluyor.
Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdürü Emre Ayyıldız, kasımdaki satışların ekime göre yüzde 30 düştüğünü söyledi.
TÜKETİCİ PİYASALARI BEKLİYOR
Kurlardaki dalgalanmayla birlikte tüketicilerin beklemeye geçtiğini ifade eden Ayyıldız, talebin yavaşlamasında Kovid-19 vakalarındaki artışın da etkili olduğunu kaydetti. Bu dönemde ikinci eldeki fiyat artışının durduğunu söyleyen Ayyıldız, "Ama fiyatlarda bir gerileme söz konusu değil. Bundan sonra kurdaki düşüşe göre ikinci el otomobil fiyatlarında bir gerileme yaşanır. İkinci el fiyatlarındaki düşüş kurdaki düşüşten daha fazla olur" diye konuştu.
Ayyıldız, döviz kurunun bu seviyelerde kalması halinde ikinci el otomobil fiyatlarında yıl sonuna kadar yüzde 15 civarında düşüş yaşanabileceğine dikkat çekti.
EN SON HABERLER
- 1 Bakan Yumaklı: Türkiye, gıda arz güvenliğinde kilit bir rol üstlenmektedir
- 2 "COP31’e dair her şey cebinizde" Bakan Kurum, 'COP31 Türkiye' uygulamasını paylaştı
- 3 4 şehre YHT geliyor! Tarih belli oldu, yolculuk süresi 2 saat 15 dakikaya düşecek
- 4 Ay aracı TBMM'de sergilendi: Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının bütçe görüşmeleri başladı
- 5 1.500 megavatlık rüzgar enerjisi yarışmaları sonuçlandı! 7 proje için en iyi teklifler belli oldu
- 6 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yımaz İİT Genel Sekreteri İstanbul'da görüştü
- 7 Fon soruşturmasında 37 kişi daha parasını iade etti: 18,3 milyar lira toplandı
- 8 Türkiye'nin Turcorn hedefi belli oldu! Yatırım, vize ve dijital... Girişimcilere yeni destekler geliyor
- 9 Çiftçilere 113,9 milyar liralık IPARD hibesi! 131 bin kişiye istihdam sağlandı
- 10 Sürücüler için yollarda yeni dönem başlıyor! Tabelalar yeniden düzenlenecek, affedici yollar gelecek