SON DAKİKA HABERİ: Vergi muafiyeti 1 Ocak'ta başlıyor! Vergi muafiyetinden kimler yararlanacak?
Vergi muafiyetiyle ilgili son dakika haberleri... Vergilerin yapılandırılması ile ilgili çalışmalar Meclis'te sona erdi ve yeni yılda vergi borçları yapılandırılmış olacak. Peki vergi muafiyetinden kimler yararlanabilir? Torba yasa ile evde üretip internetten satanlara vergi muafiyeti sağlanıyor. 1 Ocak'ta başlayacak düzenlemeden başta ev kadınları olmak üzere geniş bir kesim yararlanacak. Sabah gazetesi yazarı Faruk Erdem detayları yazdı.
Vergi muafiyetleri yeni yılda yürürlüğe giriyor. Vergi muafiyetinden kimler, nasıl yararlanacak? Borçlara yapılandırma imkanı getiren ve istihdama yeni desteklerin yolunu açan torba yasa ile, kadın girişimcilere destekler de artırılacak. Evde ürettiklerini internetten satanlara vergi muafiyeti sağlanacak.
SON DAKİKA: VERGİ MUAFİYETİ 1 OCAK'TA BAŞLIYOR
Gelir Vergisi Kanunu'nda yapılan düzenlemeyle ayrı bir işyeri açmaksızın ve sanayi tipi veya seri üretim yapabilen makine, alet kullanmaksızın oturdukları evlerde imal ettikleri malları internet ve benzeri elektronik ortamlar üzerinden satanların bu faaliyetleri muaflık kapsamına alınacak. 1 Ocak 2021'de uygulanmaya başlayacak bu muafiyetten faydalanılabilmesi için vergiden muaf esnaf belgesi alınması, Türkiye'de kurulu bankalarda bir ticari hesap açılması, tüm hasılatın münhasıran bu hesap aracılığıyla tahsil edilmesi ve hasılat tutarının 220 bin lirayı aşmaması gerekecek.
EN SON HABERLER
- 1 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ ASTRONOMİ VE UZAY BİLİMLERİ BİNASI ALTYAPI KANALİZASYON VE DRENAJ YENİLEME İŞİ
- 2 T.C. DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 4. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ MUĞLA DKMP MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN
- 3 Cep telefonu alacaklar dikkat! Taksit sınırı 40 bin TL'ye çıkarıldı: 12 ay taksit imkanı...
- 4 Yabancı yatırımcıların tercihi belli oldu: 451 milyon dolarlık DİBS aldılar
- 5 Merkez Bankası rezervleri yükselişe geçti: 4 milyar doları aşkın artış
- 6 SON DAKİKA | Bakan Göktaş'tan açıklama: O ödemeler hesaplara yattı
- 7 Selde aracı zarar görenler ne yapmalı? Kasko, pert ve tazminat sürecinde bilinmesi gerekenler
- 8 Yerli gaz üretimi 2 katına çıkacak! Bakan Bayraktar açıkladı: 8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacını yerli imkanlarla karşılacağız
- 9 Bakırda Fed baskısı: Fiyatlar üçüncü gün de gerileyebilir
- 10 Asgari ücret için refah payı formülü! 38 bin TL masada... İşte 4 farklı senaryo