Perşembe 17.12.2020
Son Güncelleme: Perşembe 17.12.2020

Sabah’ta dev buluşma: SABAH'ın 35. yıl dönümüne özel sektör buluşmaları!

SABAH Gazetesi’nin kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında Türkiye’nin önde gelen sektörleri, Turkuvaz Medya Center’daki 35. Yaş Sektör Buluşmaları’nda bir araya geliyor. Tamamen salgın kurallarına uygun, 09.00-18.00 saatleri arasında, izleyicisiz gerçekleştirilecek panel dizileri aynı zamanda webinar olarak YouTube, Sabah, aHaber, aPara'nın web siteleri ile Sabah TV'den canlı olarak da izlenebilecek. Gün boyu sürecek toplantılarda, üçüncü çeyrekte dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi olan Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda, sektör bazında atılacak adımlar masaya yatırılıyor.

Türk basınının lider yayını SABAH Gazetesi'nin 35. kuruluş yıldönümünü kutlamaları kapsamında Türkiye'nin önde gelen sektörlerinin oyuncuları Turkuvaz Medya Center'da düzenleniyor. 35. Yaş Sektör Buluşmaları'nda bir araya geliyor. Çevre ve Şehircilik, Tarım ve Gıda, Sigorta, Turizm ve Ulaştırma, Perakende ile Eğitim sektörlerinin önde gelen temsilcilerinin katılacağı etkinlikte sektörlerin geçmişten günümüze gelişimleri, gelecek vizyonu, ilgili bakanların görüşleri, projeleri, stratejileri ve hedefleri tüm yönleriyle ele alınıyor.

CANLI YAYIN AKIŞI

Tamamen salgın kurallarına uygun, 09.00-18.00 saatleri arasında, izleyicisiz gerçekleştirilecek panel dizileri aynı zamanda webinar olarak YouTube, Sabah, aHaber, aPara'nın web siteleri ile Sabah TV'den canlı olarak da izlenebilecek. Gün boyu sürecek toplantılarda, üçüncü çeyrekte dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi olan Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda, sektör bazında atılacak adımlar masaya yatırılıyor. Karşılıklı fikir alış verişinin yapılacağı bu önemli buluşmada, şehircilikten turizme, ulaştırmadan perakendeye, eğitimden finans sektörüne kadar, önümüzdeki döneme ilişkin beklentiler ve beklenen düzenmeler tartışlıyor. Toplantılarda özellikle pandemi dönemi sonrası şekillenecek yeni dünya düzeninde Türkiye'nin oynayacağı aktif role vurgu yapılması bekleniyor. Pandemi koşullarına uygun düzenlenecek toplantılara katılım yüksek olacak.

CANLI YAYINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MURAT KURUM'DAN AÇIKLAMALAR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2021 yılında toplam bedeli 25 milyar lira olan 80 bin konutluk kentsel dönüşüm ve sosyal konut projesine başlayacaklarını belirterek, "Böylece, devam eden 272 bin konut ve başlatacağımız 80 bin konut olmak üzere toplam 350 bin konutumuzla 1,5 milyon vatandaşımızın konut ihtiyacına cevap vermiş oluyoruz." dedi.

Kurum, Turkuvaz Medya Grubu'nun yayın organlarından Sabah Gazetesi'nin sektördeki 35. yılı dolayısıyla düzenlenen "Sabah 35. Yaş Sektör Buluşmaları"na video mesaj gönderdi. Mesajında, Sabah Gazetesi'nin 35. yaşını kutlayan Kurum, 2021 yılı arifesinde gerçekleşen sektör buluşmasının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde başlattıkları şehircilik seferberliğine katkı sunmasını ve hayırlı olmasını diledi.

Ekim ayında Turkuvaz Medya Grubu'nun düzenlediği "Geleceğin Şehirleri" programında yine çevrim içi de olsa buluştuklarını, akıllı şehirleri ve geleceğin şehirlerini konuştuklarını anımsatan Kurum, bugün de şehirleşme serüvenini, Bakanlığın çalışmalarını, Kovid-19 salgını sonrası yeni normal için atacakları kritik adımları, yapı sektörünün geleceğine dair öngörü ve önerilerini aktaracağını ifade etti.

Dünyanın ve Türkiye'nin nüfusunun hızla şehirleştiğine işaret eden Kurum, gelecek 30-40 yıl içerisinde şehirlerde yaşayan nüfusun tam 2,5 kat artacağını, Türkiye'yi yeni sürece hazırlamak adına tüm şehirlerin gelecek 50 yılını, 100 yılını planladıklarını, "Güçlü Türkiye'nin Güçlü Şehirlerini" projelendirdiklerini, uzun vadeli planlamanın çok geçerli, rasyonel nedenleri olduğunu anlattı.

Bu konuyu, Kovid-19 ve küresel ısınma üzerinden açıklamakta fayda gördüğünü ifade eden Kurum, Kovid-19 sonrasında geleceğin yeniden yorumlanacağını, her şeyi yeniden gözden geçirecek, belki birçok şeyi yeniden inşa edeceklerini belirtti.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK'UN AÇIKLAMALAR

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, video ile katıldığı programa, eğitimde katedilen yollara ve yapılan çalışmalara değinerek şunları söyledi;

Öncelikle SABAH gazetesinin kuruluşunun 35. yılını kutluyorum. Böylesi bir günde eğitime yer verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Bizler çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesini görev edindik. Adımlarımızı bu konuda kararlılıkla yapıyoruz. Bunu da bilimin ölçütlerine göre yapıyoruz. Salgından korunmak için 23 Mart 2020 itibariyle yüz yüze eğitim ara verdik. Yüz yüze eğitimde olduğu gibi online eğitim de kapsamlı bir dönüşümümüz vardı. EBA'nın içeriğini ve altyapısını güçlendirmek için adımlarımızı atmaya başlamıştık. Bu aktif süreç, salgınla birlikte daha da hızlı adıma atmamızı sağladı. Hiçbir öğrencimizi eğitiminden mahrum kalmaması için her gün tam zamanlı olarak yayın yapmaya devam ediyoruz. Bu yayınlarla birlikte öğrencilerimize eğitimi kaçırmamaları için büyük emek sarfediyoruz.

EBA'DAN DÜNYADA ÖNEMLİ BAŞARI: EN ÇOK ZİYARET EDİLEN EĞİTİM SİTESİ

EBA, bugüne kadar yaklaşık olarak 12 milyar 249 milyon kez ziyaret edilerek dünyada eğitim kategorisinde en çok ziyaret edilen site oldu. Öğretmenlerimiz öğrencilerimizin karşısına geçerek titiz bir şekilde derslerini anlatmaya gayret ediyor. Salgın sonrasında ise yine EBA TV yayınlarına devam edecek.

Yapay zeka destekli Sanal robotumuz EBA Asistan ise dünya birincili aldı. EBA Asistan, halen dünyanın en fazla sanal asistanlar arasında yer alıyor. Adil bir erişim sağlamak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Desteğe ihtiyacı olan öğrencilerimiz için mobil eba destek noktaları oluşturduk. Özellikle kırsal bölgelerdeki öğrencilerimiz için EBA Mobil destek araçları sağlayarak eğitimlerini karşıladık.

TESPİT EDİLEN İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERE 500 BİN ADET TABLET DAĞITILACAK

Bu haftadan başlayarak Ocak ayından sonuna kadar 500 bin adet tablet bilgisayarı da resmi veriler üzerinden tespit edilen ihtiyaç sahibi öğrencilerimize tespit edeceğiz. Bizler öğrencilerimizi tam gelişimi için var gücümüzle inanarak çalışıyoruz.

BAKAN SELÇUK'TAN SABAH GAZETESİNE TEŞEKKÜR

Buradan SABAH gazetesinin tüm çalışanlarına sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Sizlere böylesi önemli bir günde eğitime yer verdiğiniz için minnettarlarımı sunuyorum.

HAZİNE VE MALİYE BAKANI LÜTFİ ELVAN'DAN TURKUVAZ MEDYA'YA TEBRİK MESAJI

Türk basın tarihinde önemli bir yeri olan SABAH gazetesinin 35.yıldönümün kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.

Ülkemiz ekonomisine tasarruf sağlama işlemini yerine getiren sigortacılık ve özel emeklilik sektörü büyümeye devam ediyor. Sektörde 63 şirket faaliyet gösteriyor. Aktif toplamı 284 milyar liraya, toplam primler 59 milyara, toplam katılımcı sayısı ise 12.5 milyon kişiye ulaşmış durumda. Sistemin istikrarlı ve güvenilir bir şekilde işletilmesini sağlamak için güçlü kurumsal varlığın önemi çok büyük. Sigorta sektörümüz ilk günden itibaren pandemiyle mücadele konusunda pek çok adım attı. Salgından kaynaklanan tedavi giderlerinin özel sağlık sigortalarından karşılanması için harekete geçildi. Bu kapsamda kovid-19 nedeniyle kasım ayı itibariyle 13.823 sigortalıya ödenen tazminat 74 milyon lira oldu. Sektör görüldüğü üzere aktif bir şekilde hizmet veriyor.

Afet hasarlarının sigortayla finansmanı da çok önem arz ediyor. Burada DASK çok önemli görev üstleniyor. İzmir depremi sonrasında başta DASK olmak üzere sigorta sektörümüz seferber oldu. Hasar tespit çalışmaları yapıldı. Zorunlu deprem sigortası sahiplerine 170 milyon lira hasar ödemesi yapıldı. İncelemesi henüz sonuçlanmamış hasarlar için ise 137 milyon finans ayrıldı. Buradan sigorta sektörüne yapacakları çalışmalarda başarılar diliyorum.

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI FATİH DÖNMEZ'DEN TURKUVAZ MEDYA VE SABAH GAZETESİ ÇALIŞANLARINA TEBRİK MESAJI

Türk basının en güçlü ve en köklü kurumlarından biri olan SABAH gazetesinin 35. yıldönümünü kutluyorum. SABAH'ın yayına başlamasından bu yana Türkiye ve Dünya baş döndürücü olaylara sahne oldu. İlkeli habercilik prensibiyle hareket eden SABAH gazetesi, özellikle yakın geçmişte haberleri ve köşe yazarlarıyla, demokrasiye, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne önemli katkılar sundu. Türk basın tarihinde en önemli kalemlerin değerli fikirleriyle hayat verdiği SABAH, milletimizin sesi ve vicdanı olmuştur. Söyleyemeyenleri, yazılamayanları ve konuşamayanları cesurca sayfalarına taşıyarak milletten yana bir tavır sergilemiştir.

Başta Turkuvaz Medya ve SABAH gazetesi yönetimine, tüm köşe yazarlarına, 7 gün 24 saat büyük özveri ile çalışan gazete emekçilerine tebriklerimi sunuyor, başarılarının devamını diliyorum.

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKAN YARDIMCISI İBRAHİM TANCAN'IN AÇIKLAMALARI

Yenilenebilir enerjiye son yıllarda çok önem veriyoruz. Portföyümüzde çok daha ağırlık veriyoruz. Kurulu gücümüzün artık yarısından fazlası yenilenebilir enerjiden oluşuyor. Son yıllarda ve önümüzdeki on yıl içerisinde yeni kurulacak olan üretim tesislerimizde de çoğunluk yenilenebilir enerjiden oluştu, oluşacak. Burada hem kaynağımız hem de teçhizatlarımız yerli olacak. YEKA projelerinde hem elektriği kendi kaynaklarımızdan üretelim hem de yerli teçhizatları kullanalım. Artık önemli ekipmanlarımızı da kendimiz üretmeye başladık ve bazılarını da ihraç ediyoruz.

DOĞAL GAZ ÜRETİMİ

Geçtiğimiz aylarda keşfedilen doğal gaz çalışmalarımız hızla devam ediyor. Şu anda 2.kuyudaki sondaj çalışmaları devam ediyor. 2023'e kadar bu kuyu sayıları artmaya devam edecek. Kanuni sondaj gemisi de yeni yılın başında sondaj çalışmalarına başlayacak. Şu anda mühendislik çalışmaları devam ediyor. En kısa zamanda göreve hazır olacaktır.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.