Bakan Bayraktar duyurdu: Türkiye COP31’de yeni enerji hedeflerini açıklayacak! Elektrifikasyon ve yenilenebilir enerji atağı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin elektrifikasyonu enerji stratejisinin merkezine koyduğunu belirterek, bu yıl kasımda Antalya'da Türkiye ev sahipliğinde düzenlenecek Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 31. Taraflar Konferansı'nda (COP31) enerji dönüşümüne ilişkin yeni hedeflerin açıklanacağını söyledi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Londra İklim Eylemi Haftası temasları kapsamında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
COP31 Başkanı Türkiye'nin zirvenin eylem ajandası kapsamında küresel çapta 2035'e kadar yüzde 35 elektrifikasyona ulaşma hedefi belirlediğini dile getiren Bayraktar, "Bu çok iddialı ama bunu yapmadığımız zaman iklimle ilgili hedefleri tutturmakta dünya olarak çok zorlanacağız." dedi.
Bayraktar, Türkiye'nin elektrifikasyonu enerji stratejisinin merkezine koyduğunu ifade ederek, "Türkiye'nin uzun dönemli enerji planının 5. yılı doluyor ve her 5 yıl bizim bu planı yenileme dönemimiz. Hem bu döneme hem de COP31'e denk gelmesi açısından Cumhurbaşkanı'mızın Antalya'da Türkiye'nin yeni hedeflerini dünyaya duyurması çok önemli. Türkiye'nin hızlı şekilde elektrikleşmesi çok önemli. Elektrifikasyon hedefi Türkiye'nin ve dünyanın iklim hedeflerine ulaşması açısından da en kritik unsurlardan." diye konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 SON DAKİKA! SPK'dan 3 yatırım fonu için tasfiye kararı: Ödemeler hangi sırayla yapılacak? İşte şartlar
- 2 SSK Bağkur emeklisi dikkat! Sadece 3 gün kaldı: 30 bin TL ek gelir için süre daralıyor: İşte detaylar...
- 3 SON DAKİKA! TÜİK eylül işgücü verilerini açıkladı: İşsizlik yükseldi, istihdam geriledi
- 4 Bitcoin 80 bin doların altına geriledi! Piyasalar FED'i bekliyor
- 5 Petrol fiyatları için iki senaryo! Kritik eşik 120 dolar... Barış olmazsa o rakama yükselebilir
- 6 SON DAKİKA | Gözler FED'in faiz kararına çevrildi: Beklentiler ne yönde? Bankalardan Aralık tahmini...
- 7 Makine sektörü için yeni adım: AB pazarına erişim kolaylaşacak!
- 8 Petrol şokunun maliyeti 468 milyar dolar: En çok etkilenen ülkeler belli oldu
- 9 AKARYAKIT FİYATLARI SON DAKİKA | Araç sahipleri dikkat! Benzin ve motorine zam bekleniyor
- 10 Bakan Kurum: COP31 için hep birlikte sahadayız