Bakan Kacır: BOZOK ve KAYI-30 SİHA mühimmatlarımız, hedefi tam isabetle imha etti
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, BOZOK ve KAYI30 silahlı insansız hava aracı (SİHA) mühimmatlarının, Bayraktar AKINCI’dan gerçekleştirilen test atışlarında hedefi tam isabetle imha ettiğini duyurdu.
SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Savunma Sanayi Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (TÜBİTAK SAGE) tarafından geliştirilen BOZOK ve KAYI30 silahlı insansız hava aracı (SİHA) mühimmatlarının, Bayraktar AKINCI'dan gerçekleştirilen test atışlarında hedefi tam isabetle imha ettiğini duyurdu.
Bakan Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye, ve mühimmat çeşitliliğinde dünya lideri. Milli mühimmat ve milli platform. TÜBİTAK SAGE'nin geliştirdiği BOZOK ve KAYI30 SİHA mühimmatlarımız, Bayraktar AKINCI'dan gerçekleştirilen test atışlarında hedefi tam isabetle imha ettiö ifadelerini kullandı.
EN SON HABERLER
- 1 Elektrik üretiminin yüzde 70,3'ü yerli kaynaklardan! Bakan Bayraktar açıkladı: Dışa bağımlılığımız yüzde 30'un altında
- 2 Vergi dairelerinde robotik dönem! Bakan Şimşek: Kamu kaynaklarının verimli kullanılması hedefleniyor
- 3 Tarihi Ani Köprüsü restore ediliyor!
- 4 Değerli metallerde sert kayıp! Altın ve gümüş fiyatları düşüşe geçti
- 5 AKARYAKIT FİYATLARI SON DAKİKA | Benzin ve motorine zam ya da indirim var mı? İşte 25 Ekim güncel akaryakıt fiyatları
- 6 Resmi Gazete'de yayımlandı! 617 firmaya dahilde işleme izni
- 7 SON DAKİKA | Altın fiyatları neden düştü? Gram altın ne kadar oldu? İşte 25 Ekim güncel altın fiyatları...
- 8 Trump: İran savaşı bitecek, petrol fiyatları düşecek
- 9 Teknoloji iş dünyasını değiştiriyor! Yapay zeka, robotik ve biyoteknoloji: İşte geleceğin 10 mesleği...
- 10 Ailekart’la 56 milyar lira vatandaşlara ulaştı