Bakan Kurum: “Ya kötü gidişata ‘dur’ diyeceğiz, ya da..."
Antalya’da düzenlenen Diplomasi Forumu’nun “COP31'e Doğru” başlıklı panelinde konuşan COP31 Başkanı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Dünya karar almayı bekliyor, eylem yapmamızı bekliyor. Artık sözün bittiği yerde olduğumuzu hep söylüyoruz. Eğer biz değişmezsek dünya bizi değiştirecek. Yani ya bu değişen dünyada bu kötü gidişata ‘dur’ diyeceğiz, hepimiz birer kahraman olacağız ya da biz de bu süreçte birer afetzede olarak tarihe, kayıtlara düşeceğiz” dedi. BM Genel Sekreter Yardımcısı ve İklim Eylemi Ekibi Özel Danışmanı Sayın Selwin Hart, Türkiye’nin COP31 başkanlık sürecinin dünyadaki jeopolitik belirsizlikler karşısında çok kıymetli olduğunu belirterek, “Az ülkede böyle bir yetenek var; yani kuzeyi, güneyi, doğuyu, batıyı bir araya getirebilme yeteneği çok az ve Türkiye onlardan biri” ifadelerini kullandı. COP30 Başkanı Andre Correa do Lago ise Türkiye’nin ‘Geleceğin COP’u’ söyleminin önemine vurgu yaptı: Artık konsensüse ihtiyacımız yok ve bence ‘Geleceğin COP'u’ işte bizi tam da böyle bir beklentiye getiriyor ve umarım ki biz de gereğini yerine getireceğiz.
COP31 Başkanı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Antalya Diplomasi Forumu'nda "COP31'e Doğru: Jeopolitik Değişim Döneminde İklim Eyleminin Güçlendirilmesi Paneli"nde konuştu. BM Genel Sekreter Yardımcısı ve İklim Eylemi Ekibi Özel Danışmanı Selwin Hart, COP29 Başkanı Muhtar Babayev, Brezilya Hükümeti İklim Elçisi ve COP30 Başkanı Andre Correa do Lago ve Fransa Anayasa Konseyi Başkanı ve COP21 Başkanı Laurent Fabius'un katıldığı panelde, Türkiye'nin COP31 Başkanlık sürecinden beklentiler ve hedefler masaya yatırıldı.
"SIFIR ATIK'TAN DİRENÇLİ ŞEHİRLERE KADAR BİRÇOK BAŞLIĞI DÜNYAYA ANLATACAĞIZ"
COP31 Başkanlığı sürecinde iklim krizinin çözümü konusunda önceki COP başkanlarının aldığı kararları daha da yukarı çıkarmak için çalışacaklarını ifade eden Bakan Kurum, "Buna ilişkin eylem gündemini belirledik. Yani iklim değişikliğinin etkilerini azaltacak, 2053 Net Sıfır Emisyon Hedefi doğrultusunda adımlarımızı atacağız. Tüm dünyanın beklentilerini karşılayacak yenilenebilir enerjiden Sıfır Atık Projelerine, iklime dirençli şehirlerden yine sanayinin bu noktada sürdürülebilirlik kavramı çerçevesinde büyümesine kadar birçok başlığı tüm dünyaya anlatacağız" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Asgari ücrete enflasyon ayarı: Net maaş 36 bin TL'yi bulabilir! İşte masadaki 3 farklı senaryo...
- 2 Altın yeniden yükselecek mi? Bankacılık devinden 3 kritik koşul: İşte güncel rakamlar...
- 3 Bakan Uraloğlu açıkladı: Erzurum-Rize arası 4,6 km daha kısalıyor
- 4 Akkuyu NGS'de tam kapsamlı tatbikat!
- 5 SON DAKİKA! Bakan Şimşek'ten cari denge açıklaması
- 6 Bakan Bolat: Cari açık tarihsel ortalamaların altında seyrediyor
- 7 AJet’ten Ankara çıkışlı uçuşlara indirim
- 8 Türkiye’nin iklim gündemine dair her şey bu webinarda…
- 9 Buğday fiyatları hızla düşüyor: ABD buğdayına talep azaldı
- 10 SON DAKİKA | 2026 emekli maaşı hesaplama ekranı: e-Devlet'te nasıl öğrenilir? Tahmini maaş ile bağlanan maaş farkının 4 nedeni