Bakan Şimşek'ten büyüme açıklaması: Programımızı kararlılıkla uygulamayı sürdüreceğiz
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, büyüme rakamlarını değerlendirdi. Bakan Şimşek, fiyat istikrarı ve sürdürülebilir yüksek büyüme hedefleri doğrultusunda programı kararlılıkla uygulamayı sürdüreceklerini vurgulayarak "Zorlu küresel koşullara rağmen ekonomimiz istikrarlı şekilde büyüyor, enflasyon düşmeye devam ediyor. Uyguladığımız programla hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz." dedi.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamada, yılın ikinci çeyreğine ilişkin büyüme verilerini değerlendirdi.
Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) paylaştığı büyüme verileriyle birlikte milli gelir serilerinde "Uyumlaştırılmış Avrupa Revizyon Politikası" çerçevesinde revizyon yapıldığına işaret eden Şimşek, veri kaynaklarının iyileştirilmesi, hesaplama yöntemlerinin güncellenmesi ve kapsam değişiklikleri kaynaklı yapılan söz konusu revizyonun serilerde köklü bir değişikliğe yol açmadığına dikkati çekti.
Şimşek, Türkiye ekonomisinin, bu yılın ikinci çeyreğinde yıllık yüzde 4,8, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış çeyreklik yüzde 1,6 büyüdüğünü hatırlatarak, böylece yılın ilk yarısında yıllık büyümenin yüzde 3,6 gerçekleştiğini bildirdi.
Milli gelirin yıllıklandırılmış olarak 1,5 trilyon dolara yaklaştığını kaydeden Şimşek, "İkinci çeyrekte takvim ve düşük baz etkilerinin de katkısıyla yıllık büyümedeki artışla birlikte dezenflasyonun sürmesi, uyguladığımız programın başarısını net bir şekilde ortaya koymaktadır." ifadesini kullandı.
EN SON HABERLER
- 1 SON DAKİKA! Meclis'te fon kanun teklifine ilişkin görüşmeler tamamlandı
- 2 Bor madeninde tarihi rekor: Berat Albayrak'ın hamleleri öncü oldu! Türkiye'nin hayalleri gerçeğe böyle dönüştü
- 3 IEA'dan LPG arz güvenliği için yeni program hazırlığı
- 4 Bakan Bolat açıkladı: 'Made in EU' düzenlemesinde Türkiye'nin talebi! İlk günden ortak ülke statüsü
- 5 SON DAKİKA! Piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon verisi açıklandı
- 6 Türkiye'nin doğal gaz ithalatı ağustosta azaldı
- 7 Çiftçileri yakından ilgilendiriyor! Tarımda yeni plan 2027'de devrede
- 8 Türkiye'nin petrol ithalatı ağustosta arttı
- 9 Türkiye'de 23 şehre 260 milyon avroluk kaynak sağlandı
- 10 Emekli olmayı bekleyenlere asgari ücret uyarısı! Zamla 50 bin TL'yi aşabilir