Bakanlıktan dijital ortamda 3 bin 40 zararlı içeriğe müdahale
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, internet ortamında çocukların gelişimini olumsuz etkileyebileceği değerlendirilen 3 bin 40 zararlı içeriğin engellenmesi veya kaldırılması için kurumlarla iletişime geçildi.
Bakanlık bünyesindeki Sosyal Medya Çalışma Grubu tarafından, çocukların dijital ortamda karşılaşabileceği veya karşılaştığı olumsuz içerikler ve riskler yakından izleniyor.
Takip sürecinin ardından, internet ortamı ve sosyal medyada çocukların gelişimini olumsuz etkileyebilecek nitelikteki, ihmal, istismar ve suç unsuru içeren içeriklere yönelik engelleme ve kaldırma işlemleri gerçekleştiriliyor.
Riske maruz kaldığı tespit edilen çocuklara yönelik de psikososyal destek sağlanıyor.
KURUMLARLA İŞ BİRLİĞİ YAPILIYOR
Sosyal Medya Çalışma Grubu, bu süreçte adli mercilerin yanı sıra Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile iş birliği yapıyor.
Çalışma Grubu tarafından, dijital ortam ve sosyal medyada aile ve toplum yapısını zedeleyen, genel ahlak kurallarına aykırı ve çocukların gelişimini olumsuz etkileyebilecek içerikler tespit ediliyor.
Bu içeriklerin çocuklar tarafından izlenmesinin psikososyal gelişimlerini olumsuz etkileyebileceği gerekçesiyle 5651 sayılı Kanun uyarınca erişimin engellenmesi için BTK'den talepte bulunuldu ve gerekli işlem uygulandı.
Çalışma Grubu aracılığıyla yılın ilk 3 ayında 136, bugüne kadar toplam 3 bin 40 içeriğin kaldırılması veya engellenmesi için müdahalede bulunuldu.
EN SON HABERLER
- 1 Fon tasfiye kanun teklifi bu hafta Meclis'te! Fonlarla birlikte hareket edene ödeme yapılmayacak
- 2 "3,5 milyar dolar Türkiye’nin cebinde kalacak" Bakan Bayraktar Türkiye için oyun değiştirici hamleyi açıkladı
- 3 Ticari araç ihracatı 5,1 milyar doları aştı! En çok ihracat yapılan ülke belli oldu
- 4 En fazla pay demir yoluna ayrıldı! 2027'de ulaşım programlarına ne kadar ödenek ayrıldı?
- 5 Piyasalarda büyüme ve faiz tedirginliği: Gümüş ve altın düşüşe geçti
- 6 Pay gelirlerinin bütçeye sağlayacağı katkı belli oldu
- 7 Ankara-Kayseri arası 1 saat 45 dakikaya düşecek
- 8 EMEKLİ ZAMMI 2027 SON DAKİKA | SSK,BAĞKUR emeklisi için yeni hesap: 23 bin lira alana ne kadar zam yapılacak?
- 9 SON DAKİKA! Ticaret Bakanlığı sosyal medyada yayımlanan ilanlara ceza yağdırdı
- 10 Türkiye'nin enerji hamlesi sürüyor! Bakan Bayraktar'dan Gabar için yeni keşif sinyali: Yakında müjde verebiliriz