Borsa günü düşüşle tamamladı! İşte en çok kaybettiren sektör
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,79 değer kaybederek 9.733,17 puandan tamamladı.
BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 177,44 puan azalırken, toplam işlem hacmi 96,4 milyar lira oldu.
Bankacılık endeksi yüzde 1,95, holding endeksi yüzde 2,98 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında tek kazandıran yüzde 0,92 ile sigorta, en çok kaybettiren yüzde 3,13 ile orman kağıt basım oldu.
GÖZLER ABD ENFLASYON VERİLERİNE ÇEVRİLDİ
Küresel piyasalarda, ABD'de geçen hafta açıklanan istihdam raporundaki verilerin ardından ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirim sürecine yılın ikinci yarısında devam edeceğine yönelik fiyatlamalarla negatif bir seyir öne çıkarken, bu hafta gözler ABD'de açıklanacak enflasyon verilerine çevrildi.
Yurt içinde bugün açıklanan verilere göre, Türkiye'nin cari işlemler hesabı kasımda 2 milyar 871 milyon dolar açık verirken, altın ve enerji hariç cari işlemler hesabında ise 3 milyar 443 milyon dolarlık fazla oluştu.
Analistler, yarın yurt içinde veri gündeminin sakin olacağını, yurt dışında ise ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ile Japonya'da dış ticaret dengesinin takip edileceğini dile getirerek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.700 ve 9.650 puanın destek, 9.900 ve 10.000 seviyelerinin direnç konumunda olduğunu ifade etti.
EN SON HABERLER
- 1 Bakanlık düğmeye bastı! Sapanca Gölü alarm veriyor! 25,5 milyar TL'lik eylem planı
- 2 Bakanlık fırsatçılara göz açtırmadı! Yüzde 80 indirim vaadi boşa çıktı: Tüketiciyi aldatan mağazaya 216 bin TL ceza
- 3 Kar ve buzla mücadelede akıllı dönem: Erzurum'da 375 milyon TL'lik ulaşım merkezi açıldı!
- 4 Türkiye'den Orta Koridor hamlesi: Hedef 10 milyar dolar! Gümrüklerde bekleme süresi azalacak
- 5 Bakan Kacır duyurdu: KOBİ’lere patent desteği! İlk başvurularda yüzde 75 indirim
- 6 Bakan Uraloğlu açıkladı: Dallıkavak Tüneli hizmete açıldı! Yıllık 137 milyon TL tasarruf bekleniyor
- 7 Bakanlık devreye girdi! Halı mağazasına 'zararına kapatıyoruz' cezası
- 8 Bakan Kurum duyurdu! COP31’de doğa ve sanat buluşuyor: 1,1 milyon metrekarelik açık hava sahnesi kurulacak
- 9 Binance'e 6,3 milyar dolarlık saldırı! Bitcoin ve altcoinlerde kayıplar büyüyor
- 10 Bakan Işıkhan'dan tasarruf mesajı: SGK hizmetlerinde dijital dönüşüm! Milyonlarca işlem internetten yapılıyor