Deprem bölgesinde 26 bin konut hazır
Emlak Konut GYO Genel Müdürü Yılmaz, deprem bölgesinde 26 bin konutun bitirildiğini belirterek, “Hedefimiz 2025 sonuna kadar tüm konutları vatandaşlara teslim etmek” dedi

TALEP CANLANACAK
Emlak Konut GYO'nun İstanbul'un merkezi Beşiktaş Etiler'de hayata geçirdiği Senfoni Etiler projesinin tanıtım toplantısında konuşan Yasir Yılmaz, hem İstanbul özelinde hem Türkiye geneline nitelikli konutlara ihtiyacın devam ettiğini belirterek, şunları söyledi: "Bu anlamda son dönemde şöyle bir tablo var, faizlerin yüksek olmasıyla beraber konutta arzın daraldığını görüyoruz. Satışların önemli bir kısmının da ikinci ele kaydığını gözlemliyoruz. Enflasyonla beraber fiyatlarda ve maliyetlerde de bir artış oldu geçtiğimiz dönemde. Şu anda artık hem enflasyonun dengeye gelmesi hem de faizlerin inmesiyle beraber önümüzdeki dönemde ihtiyacın güçlü bir şekilde talebe döneceğini öngörüyoruz. Biz kendi hazırlıklarımızı yapıyoruz. Çok ciddi arsa alımları yaptık ve yine arsa alımlarımız, arsa araştırmalarımızı yapmaya devam ediyoruz. Çünkü İstanbul başta olmak üzere konuta olan ihtiyaç net bir şekilde görülüyor." Olası bir depreme karşı da güçlü bir şekilde konut üretmeye devam ettiklerini ifade eden Yılmaz, kentsel dönüşümde de benzer işbirlikleri kurmaya özen gösterdiklerini ekledi.

DENGELİ FİYATLAMA
Enflasyonun gerilemesi ve faizlerin düşmesinin önümüzdeki dönemde sektördeki hareketliliği destekleyeceğini aktaran Yılmaz, Emlak Konut olarak doğru lokasyon, dengeli fiyatlama ve sundukları alternatif ödeme yöntemleriyle faiz indirimini beklemeden yatırım imkânı sunduklarını söyledi. Yılmaz, "Bugün gayrimenkul sahibi olmak fiyat dalgalanmaları gerçekleşmeden ev sahibi olma veya yatırımcı olma fırsatına sahip olabiliyor. Özellikle büyükşehirlerde güçlü talep de bu yaklaşımı destekliyor. Ocak-mayıs döneminde Türkiye genelinde yüzde 25.6 artarak 584 bin 270'e ulaştı. Bu tablo konuta duyulan güvenin göstergesi" dedi.
İLK ÇEYREKTE 3 BİN 4 KONUT SATIŞI
2025'e güçlü bir başlangıç yaptıklarını vurgulayan Yılmaz, "Yıl sonu itibarıyla aktif büyüklüğümüzü 245 milyar TL, net kârımızı 12 milyar TL, ön satış gelirlerimizi ise 77 milyar TL'ye çıkarmayı hedefliyoruz" dedi. Hem üretim kapasitesini hem de saha etkinliğini artıracak hamleler planladıklarını aktaran Yılmaz, ilk çeyrekte 3 bin 4 konut satışıyla yıllık 7 bin 522 hedefinin yüzde 40'ına ulaştıklarını kaydetti.
EN SON HABERLER
- 1 Türkiye'nin Afrika ticaretinde rekor: 36,6 milyar dolarlık işbirliği
- 2 Türkiye’nin gökyüzüne açılan 58. kapısı bir yaşında! Çukurova Uluslararası Havalimanı 5,1 milyon yolcuya hizmet verdi
- 3 Evlenenlere indirim desteği sağlayan firma sayısı arttı! Hangi firmalar indirim yapacak?
- 4 17 ay sonra ilk! BIST 100 yüzde 8'in üzerinde reel getiri sağladı
- 5 Pilot lisansı sınavlarında yeni dönem! Kesintisiz başvuru, esnek sınav tarihi ve iki aşamalı sınav sistemi geliyor
- 6 TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI 2025 SON DAKİKA! Memur maaşı toplu sözleşme zammı yüzde kaç olacak? İşte detaylar...
- 7 Gözler Merkez Bankası enflasyon raporunda! TCMB enflasyon raporu ne zaman açıklanacak?
- 8 Tarımda susuz yaz buğday, arpa ve mercimeği vurdu
- 9 Pazarlarda dijital devrim
- 10 Abdülhamid Han 3 yılda 9 sondaj yaptı